Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Hrant Dink davasında verilen kararı, "Dava devam ediyor. Temyizi bekleyeceğiz şu aşamada. Temyiz aşamasından ne çıkarsa ona razı geleceğiz, adalet herkes için adalettir" dedi.

Kuzu, TBMM'de basın mensuplarının Hrant Dink davasında mahkemenin verdiği karara ilişkin sorularını yanıtladı. Davanın devam ettiğini ifade eden Kuzu, "Temyiz aşamasında ne çıkarsa ona razı geleceğiz, adalet herkes için adalettir. Temyizi bekleyeceğiz" dedi.
"Hakimin açıklamalarını nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusuna Kuzu, "Bilemem o kendi takdiri. Hakimin açıklaması" yanıtını verdi. "Delil yok deniyor" sözüne de Kuzu, "Dosyada kendisiyle alakalı mesele, dosyada delil var mı, yok mu ben nereden bilirim. Bekleyeceğiz, temyiz aşamasını bekleyelim, ne çıkarsa ona razı geleceğiz" karşılığını verdi.
Kuzu, "Hakimin kararı sizi şaşırttı mı" sorusuna ise, "Yok hayır şaşırtmadı, başka zamanda hakim açıklama yaptı, ilk defa yapmıyor ki, niye şaşırtsın" yanıtı vererek şöyle devam etti:
"Temyizi bekleyeceğiz şu aşamada. Demek ki bu kadarmış, bu kadar şey yapabilmiş. Hakim ne yapsın elindeki delillere göre öyle karar vermiş. O meseleyi bence süreç bitmeden çok fazla öne çıkartmamak, benim kanaatim o."(ANKA)
(MG/ÖMR)