Yetgin hakkında ‘tasarlayarak kasten öldürme’, ‘kasten öldürmeye teşebbüs’, ‘kasten yaralama’, ‘silahla nitelikli yağma’ , ‘tehdit’ ve ‘genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması’ suçlarından, ‘ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 21,5 yıldan 39,5 yıla kadar hapis cezası istendi.


OKUL ÇIKIŞI YOLLARINI KESTİ

Pendik’te 13 Ekim 2017 tarihinde meydana gelen olayda, İstanbul Ticaret Odası Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Helin Palandöken (17), okul çıkışı arkadaşları Cemil Yıldız (17) ve Deniz Morsümbül (18) ile Güzelyalı Tren İstasyonu’na geldikleri sırada elinde pompalı tüfek bulunan eski erkek arkadaşı Mustafa Yetgin yollarını kesti. 3 arkadaşın önüne geçen Mustafa Yetgin, elindeki silahı Deniz Morsümbül’e doğrulttu ve koşmaya başlayan Morsümbül’ü uyluk kemiğinden vurarak yaraladı.

‘BU SENİN YENİ SEVGİLİN Mİ?’ DEDİ TETİĞE BASTI

Daha sonra Helin Palandöken’e dönen Yetgin, “Bu senin yeni sevgilin mi?” diyerek, yanında bulunan Cemil Yıldız’a da ateş edip göğüs boşluğundan yaraladı. Bu kez elindeki pompalı tüfeği Helin Palandöken’e doğrultan Mustafa Yetgin, genç kızı göğüs, bel ve dirseğinden vurarak öldürdü.

OKULA KAÇTI

Elinde bulunan tüfek ile koşarak İTO Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi’ne gidip içeri giren Yetgin, kantinde temizlik yapan Gülsen Ö.’nün yanına gidip tüfeği kendisine doğrultarak, “Kadın seni gebertip, beynini patlatacağım. Çabuk bana bıçak ver” diyerek tehdit etti. Gülsen Ö.’nün hareketsiz kalması üzerine kendisini itekleyen ve kantinin mutfağına giden Mustafa Yetgin, buradan bir ekmek bıçağı aldı. “Müdürü öldüreceğim” diye bağırarak bir üst kata çıkan Yetgin, müdür Olcay Çınar’ın odasının kapalı olduğunu görünce yangın merdivenine çıkarak havaya bir el ateş etti. Daha sonra okulun birinci katına inen Mustafa Yetgin, elindeki bıçakla bileklerini kesmeye çalışırken polis ekipleri tarafından yakalandı.

“KAFAM ÇOK KARIŞIK”

Hastaneye götürülüp tedavisi yaptırılan Yetgin, emniyetteki işlmelerinin ardından çıkartıldığı Anadolu Adliyesi’ndeki ifadesinde, “Olayın hala şoku altındayım. Neyi nasıl anlatmam gerektiğini bilemediğim için şu ana kadar ifade veremedim. Helin Palandöken ve o esnada yanında bulunan kişilere av tüfeğiyle ateş ettiğimi kabul ediyorum. Bu av tüfeğini internetten satın almıştım. Ateş ettikten sonra da olay yerinden kaçtım. Sonrasında ne olduğunu ve ne yaptığımı hatırlamıyorum. Kafam çok karışık. Şu an söylediklerimden fazla bir şey anlatabilecek durumda değilim” dedi.

Mustafa Yetgin, ‘tasarlayarak adam öldürme’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olayla ilgili yürütülen soruşturmayı tamamlayan Anadolu Cumhuriyet Savcılığı tarafından düzenlenen iddianamede ise şüpheli Mustafa Yetgin’in, ‘tasarlayarak kasten öldürme’, ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ , ‘kasten yaralama’ , ‘silahla nitelikli yağma’ , ‘tehdit’ ve ‘genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması’ suçlarından, ‘ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 21,5 yıldan 39,5 yıla kadar hapis cezası istendi. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianamenin kabul edilmesinin ardından, Mustafa Yetgin’in yargılanmasına başlanacak.

Bu arada savcılık, Mustafa Yetgin’i otomobili ile olay yerine götüren Halis Can D. hakkında yürütülen, ‘yaralama’, ‘korku, kaygı ve panik yaratabilecek tarzda silahla ateş etme’ , ‘tasarlayarak öldürme’ , ‘tehdit’ , ‘işyerinde silahla yağma’ ve ‘kasten öldürme’ suçlarından ise kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

Haber: Aziz ÖZEN/Hürriyet