Eraydın AYTEKİN - Halife YALÇINKAYA - Gökhan CEYLAN SİVAS -


Sivas’ta 37 kişinin öldüğü 2 Temmuz 1993 yılındaki olayların 1 numaralı sanığı olarak 18 yıldır aranan ve hafta başında Sivas’ta öldüğü ve gizlice toprağa verildiği ortaya çıkan Cafer Erçakmak’ın kimlik tespiti için mezarının açılmasına başlandı.

Olayla ilgili davanın görüldüğü mahkemede ölenlerin yakınlarının avukatlarından Şenal Sarıhan tarafından Ankara 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne yapılan başvuru sonucu, ölen kişinin Cafer Erçakmak olup olmadığıın belirlenmesi için mezarın açılması istendi. Başvuruyu kabul eden Ankara 11’inci ğır Ceza Mahkemesi’nin, Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdiği müzekkere doğrultusunda bu sabah saat 08.00 itibariyla polis ekipleri mezarlık alanında çalışma başlattı.

Ekipler, Cafer Erçakmak’ın mezarının bulunduğu geniş bir alanı güvenlik şeridi ile çeverdi. Açılacak mezarın etrafı da branda ile kapatıldı. Cumhuriyet Savcısının olay yerine gelmesiyle birlikte mezarın açılması işleminin başlayacağı bildirildi. Cafer Erçakmak Interpol tarafından kırmızı bültenle aranırken, hafta başında Sivas’ta öldüğü ve yakınları tarafından gizlice toprağa verildiği belirtilmişti.



Milliyet