TBMM'de gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan, "Anayasa değişikliği, bu haliyle de 1982 Anayasası üzerinde çok ciddi reform özelliğini korumaktadır." değerlendirmesinde bulundu.

Sadullah Ergin, Anayasa Mahkemesi'nin esasa ilişkin karar vermesini eleştirdi. Bu tavrın hem Parlamento yetkisine müdahale hem de Anayasa'nın 148. maddesini ihlal olduğunu vurgulayan Ergin, "Mahkemenin 'şu kelime olsun mu olmasın mı?' deme hakkı yok. İşin esasına girmek suretiyle yanlış yapmıştır." diye konuştu. Paketin hem demokratik haklar hem de yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığını sağlayacak düzenlemeler içerdiğine işaret eden Ergin, "Tüm halkımızı 12 Eylül'de sandığa gitmeye ve bu pakete onay vermeye davet ediyorum." çağrısında bulundu.

Adalet Bakanı, paketten herhangi bir maddenin çıkmadığını, sadece madde içerisinden belli cümlelerin çekilip alındığını anlattı. Ardından, "Egemenliğin sahibi olan milletin önüne sandık gelecek. Oradan çıkacak karar başımızın üstündedir. En büyük hakem millettir, onun kararına saygı duyacağız." ifadelerini kullandı. Kararda iptal edilen maddenin bulunmadığını kaydeden Ergin, 'başkalaştırılan' maddelerin olduğunu söyledi. İki maddenin referandum dışı kalıp kalmadığına ilişkin soruya da, ''Olur mu öyle şey? İki madde niye referandum dışı kalsın.'' karşılığını verdi. Maddenin içerisinde cümleler çıktıktan sonra maddenin de komple düştüğü yönünde iddiaların sorulması üzerine, ''Bu iddiaları tartışmam bile.'' dedi. Ergin, gazetecilerin, ''MHP'nin seçim çağrısı oldu.'' sözlerine ise ''Şu anda referandum var, seçim yok.'' cevabını verdi.