Acılara son verme mücadelesini sürdüreceklerini vurgulayan Erdoğan, bütün sabotajlara, demokrasiye kurulan pusu ve tuzaklara rağmen kardeşlik hukukundan ve demokrasiden geri adım atmayacaklarını belirtti. 'Bu ülkede demokrasi açığından beslenenlerin siyaseti artık rehin alamayacağını' söyleyen Başbakan, büyük riskler pahasına vatandaşların aidiyet bağlarını güçlendirmekten geri durmadıklarını anlattı. Erdoğan, terör örgütüne yönelik operasyonlara değinirken de, "Bu operasyonlar terör örgütünün Kandil'den içerdeki odaklarına kadardır. Kimse 'devlet operasyonları durdursun' diyemez. Bu, devletin en doğal hakkı." dedi. Daha sonra sözü esnafa yönelik baskılara getirdi: "Ülkemizin bazı şehirlerinde esnafı mahkemeye çağırıp, yıllık vergi kesen bir örgüttür bu örgüt. Şimdi şehre inmenin gayreti içindeler. Esnafa bu belgeleri yazıp teslim edenleri ininden çıkarmak bizim görevimiz."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin terörle çekilmek istendiği girdaba asla düşmeyeceğini herkesin bilmesini isteyerek, "Terörün maneviyatımızı, sosyal psikolojimizi, güvenimizi rehin almasına izin vermeyeceğiz. Hukuk terazisini asla elimizden bırakmadan, meşruiyet hattını asla çiğnemeden vatandaşımıza büyük acılar yaşatan, cinayetler tasarlayan bu terör örgütüne yol vermeyeceğiz." dedi.

Başbakan Erdoğan, partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nca WOW İstanbul Otel'de verilen geleneksel iftarda yaptığı konuşmada, terör örgütüne yönelik yapılan operasyonlara dikkat çekerek, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Kimse bize şunu söylemesin; 'Devlet operasyonları durdursun'. Hayır, devlet, bu milletin huzuru için operasyonsa operasyonu yapma göreviyle mükelleftir ve bunu yapmak onun en doğal hakkıdır. Devlet sadece bir şeyle yükümlüdür. Devletin mal güvenliğini, can güvenliğini, akıl güvenliğini tesis etmesi lazım. Bunları yapmak için de ne gerekiyorsa, biz bunların hepsini yapacağız."

Ramazan ayında bu ülkede sözde teravih namazı kılan terör örgütü ve uzantılarının bu ayın içinde bile sivil-asker demeden yavruları şehit ettiğini, vatandaşlarına kurşun sıktığını söyleyen Erdoğan, "Artık Ramazan'ın çıkmasını da bekleyemeyiz. Onun için yapılması gereken operasyonlar ne ise bu sonuna kadar yapılacaktır.'' dedi. Erdoğan, şöyle konuştu: "Bu, asla sivil halkımıza yönelik değildir. Bu operasyonların tamamı terör örgütünün Kandil'den tutunuz, içerideki odaklarına kadardır. Şu anda ülkemizin bazı şehirlerinde esnafı mahkemeye çağırıp, orada kendilerine yıllık vergi kesen bir örgüttür bu örgüt. Bunlar şimdi şehre inmenin gayreti içindeler. Esnafı bu şekilde kalkıp da 'Sen bu yıl şu kadar ödeyeceksin, sen şu kadar ödeyeceksin', elimizde belge de var, deyip, onu vergiye tabi kılanlar... Düşünün o insan benim bakanıma şunu söylüyor; 'ne olur bizi kurtarın'. Şimdi 'ne olur bizi kurtarın' diyen benim vatandaşım, Hakkâri'de benim Kürt kökenli vatandaşım. Onun hukukunu korumak bizim görevimiz değil mi? Onlara bu belgeleri yazıp teslim edenleri ininden bulup çıkarmak bizim görevimiz değil mi? Ve bunun yolu yordamı ne ise bu adımı atarak, bunu meydana çıkarmak durumundayız. Aksi takdirde biz ne şu anda bu vatandaşlarımıza bunun hesabını verebiliriz ne de tarihe verebiliriz. Bunlar, fırsat bu fırsat diyenler, eski kirli, kanlı oyunlarını diriltmek isteyenler hiçbir zaman Allah'ın izniyle umduklarına nail olamayacaklar."



Zaman