"Kafes Eylem Planı", “Amirallere Suikast iddiası", “2. Amirallere Suikast iddiası", “2. Poyrazköy" ve “ÇYDD" davalarının birleştiği “Poyrazköy" davası bugün görülmeye devam edildi. İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davada 11’i tutuklu 85 sanık yargılandığı davada iki tanık dinlenildi.

AVUKAT, GAZETECİ SEVGİLİSİNE EVLİLİK TEKLİFİ ETTİ

Tanıkların dinlenmesinin ardından avukatlar taleplerini sunmak için söz aldı. İlk olarak sözü Koramiral Kadir Sağdıç’ın avukatı Hüseyin Ersöz aldı. Taleplerini okumaya başlayan Ersöz, ilginç bir talepte bulundu. Avukat Ersöz, duruşmayı izleyen gazeteci sevgilisi Yeşim Kam’a evlilik teklifi etti. Mahkeme Başkanından söz alarak taleplerini okumaya başlayan Ersöz, “Bir avukatın kendini en rahat hissettiği ve kolaylıkla ifade edebileceği yer mahkemeler. Ancak bu kez mahkemenizden değil başka birinden olacak ilk talebim. Mahkeme salonları çoğu kez hüzün ve hüküm sürdüğü, gözü yaşlı annelerin, eşlerin ve çocukların duygusal anlara şahit olduğumuz yerler. Ancak zaman zaman içimizdeki umudu yeşeren anlar da olmuyor değil. İşte talebim bu umudu yeşertecek bir konuya ilişkin. Ancak kendinin hükümle beraber değil bir ara kararla bu talebimi karara bağlamasını talep ediyorum. Sayın başkan müsadenizle şuan duruşma salonunda bulunan CNN Türk muhabiri Yeşim Kam hanımefendiye evlenme teklifi ediyorum." dedi.

BAŞKAN: “TALEBİNİZ KABUL EDİLDİ"

Ersöz’ün bu teklifinin ardından duruşma salonunda kısa süreli bir şaşkınlık yaşandı. Sanıklar ve yakınları Ersöz’ün bu teklifini alkışlarla destekledi. Evlilik teklifi alan Yeşim Kam’ın ise ağladığı görüldü. Mahkeme Başkanı Vedat Yılmazabdurrahmanoğlu ise, “Bu talebiniz kabul edilmiştir dedi. Duruşmaya verilen arada sanıklar ve yakınları avukat Ersöz ve Kam’ı tebrik etti. İkili daha sonra gazetecilere açıklama yaptı. Yeşim Kam, Ersöz’ün yaptığı evlilik teklifine çok şaşırdığını ve mutlu olduğunu söyledi. Avukat Ersöz’ü meslektaşları da tebrik etti.



DHA