Bilecik Kapalı Cezaevi’nde hükümlü olarak bulunan Gökhan Doğan, Salihli’de işlediği başka bir hırsızlık suçundan yargılanmak üzere ilçeye getirildi. Doğan, Salihli Adliyesi’ndeki duruşma öncesi bina içinde bulunan nezarethaneye konuldu. Doğan, bu sırada tuvalette bulunan musluğun başını söküp cebine koydu ve daha sonra üst kattaki duruşma salonuna çıkarıldı.

1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde duruşmaya başlandı. Yargılama sonucunda hakim Kemal Ertürk, "Hırsızlık suçundan tutuklu yargılanmasının devam edilmesine" dediği anda Gökhan Doğan cebinden çıkardığı musluk başını fırlattı. Metal musluk başı, hakim Ertürk’ün sağ elinin serçe parmağına çarptıktan sonra arkasında bulunan panoya isabet etti.

Salihli Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu, hakim Kemal Ertürk’e, Salihli Devlet Hastanesi’nde müdahalede bulunulduğunu söyledi. Gökhan Doğan, hakkında kamuya ait musluğa, panoya zarar vermek ve kamu görevlisine saldırmaktan dolayı soruşturma başlatıldı. Hakkındaki suçlardan dolayı tutuklu bulunan ve diğer davalardan da tutuklu yargılanan Gökhan Doğan, olayın ardından Bilecik Kapalı Cezaevi’ne götürüldü.

MANİSA BAROSU KINADI

Manisa Barosu Başkanı Zeynel Balkız, yaptığı yazılı açıklamayla olayı kınadı. Balkız, "Salihli 1. Asliye Ceza Hakimi Kemal Ertürk, hırsızlıktan tutuklu sanık Gökhan Doğan’ın duruşmasında, hükmü açıklarken sanık tarafından daha önceden temin edilen çeşme musluğunu yüzüne fırlatmak suretiyle el parmağı kırılacak şekilde yaralanmıştır. Bu son menfur olayda göstermektedir ki yargı mensuplarına yapılan yoğun saldırılar devam etmektedir. İster hakim, ister savcı, isterse avukat olsun yargıya ve yargı mensuplarına yöneltilen bütün saldırıları, kimden ve nereden gelirse gelsin nefretle kınıyor, saldırıya uğrayan hakim Kemal Ertürk ve ailesi ile tüm yargı camiasına geçmiş olsun diliyoruz" dedi.



Emre SAÇLI/SALİHLİ (Manisa), (DHA)