MİT Müsteşar Yardımcısı M.D'nin "gerçeğe aykırı bildirimde bulunma, haksız mal edinme, kaçırma veya gizleme" suçlamasıyla yargılandığı davada, mahkeme, durma kararı vererek, yargılama için Başbakan'dan izin istenmesini kararlaştırdı.

Ankara 24. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki basına kapalı duruşmaya, M.D'nin avukatları katıldı.

Duruşmada Hakim Mehmet Önder Kabasakal, Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu'nun 26. maddesinde yapılan değişiklikle, MİT mensuplarının görevlerini yerine getirirken, görevin niteliğinden doğan veya görevin ifası sırasında işledikleri iddia olunan suçlar dolayısıyla yargılanmalarını Başbakan'ın iznine bağlandığını anımsattı.

Bu doğrultuda, CMK'nın 223/8. maddesi uyarınca durma kararı verdiklerini bildiren Kabasakal, M.D'nin yargılanması için Başbakan'dan izin istenmesini kararlaştırdıklarını açıkladı.

Başbakan'ın izin vermesi durumunda, M.D'nin yargılanmasına devam edilecek.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, M.D'nin, hesap ve mal varlığı işlemlerinde şüpheli hareketlerin bulunduğu ileri sürülerek, "gerçeğe aykırı bildirimde bulunma, haksız mal edinme, kaçırma veya gizleme" suçlamasıyla 8 yıla kadar hapsi istenmişti.