Hakkındaki, müebbet hapis cezasının iki yıl önce Yargıtay'da kesinleşmesi sonrası Galip Öztürk yurtdışına çıkmıştı. Öztürk, Kuvvet Köseoğlu'nun öldürülmesi olayı ile ilgili yargılandı.
Davaya bakan İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi, Öztürk hakkında 4 yıl önce müebbet hapis cezası verdi. Bu kararı, Yargıtay 1. Ceza Dairesi 2014 yılında onadı. 
Öztürk, geçtiğimiz günlerde, avukatı aracılığı ile  İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurdu. Ancak mahkeme, infazın durdurulması talepli başvuruyu geri çevirdi. 
Öztürk'ün avukatı son olarak İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurdu.

Mahkemeden, Galip Öztürk için 'infaz durdurma' kararı

Mahkeme, Öztürk'ün avukatının yaptığı itirazına ilişkin kararı bugün verdi. Kararda, 'yargılamanın yenilenmesi' ile birlikte, 'müebbet hapis cezası ile ilgili infazın durdurulması'na yer verildi.
Kararda, Öztürk'ün, daha önce Fetullahçı Terör Örgütü'ne yaptığı mali desteği çekmesi nedeni ile FETÖ'nün kendisine hedefe koyduğuna yer verildi. 
Öztürk adına verilen dilekçede, FETÖ'nün emniyet ve yargıdaki üyelerince Öztürk'ün kurmaca delillerle mahkûm edildiğine yer verildi. Bu savunma kararda da yer aldı. 
Mahkeme kararında, bu iddiaları destekleyecek delilerin de sunulduğuna işaret edildi. 

Hürriyet