Siyaset ve toplum, cinsel istismar suçlarında en ağır cezaların verilmesi için seferber olmuşken, yargıdan yine çok tartışılacak bir karar çıktı. Ankara’da otobüsten inen kadını takip ederek, evinin önünde saldırıda bulunan sanık Sertaç Ç., Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın, “üst sınırdan ceza verilsin” talebine rağmen, alt sınırdan ceza aldı. Mahkeme verdiği cezada indirim yaptıktan sonra bu cezayı da erteledi. Sanığın tahliyesine karar verildi.

Milliyet'ten Gökçer Tahincioğlu'nun haberine göre Ankara’da 20 yaşındaki üniversite öğrencisi, otobüsten inip evine yürürken, aynı otobüste bulunan Sertaç Ç. tarafından takip edilmeye başlandı. Evinin önüne gelen kadın, kapı zilini çaldığı sırada arkadan yaklaşan Sertaç Ç. kadına saldırdı. Mağdur kadın, sokağa bakan kameraların görüntülerini toplayarak karakola gidip şikayetçi oldu. Ama iddiasına göre, karakoldan, “kaç milyonluk şehirde nasıl bulacağız?” yanıtı aldı. Bunun üzerine sosyal medya hesabından, “tacizcimi arıyorum” mesajını paylaştı. Binlerce kez paylaşılan mesaj, sonunda polisi harekete geçirdi ve saldırgan Sertaç Ç. yakalanarak tutuklandı. Ankara 30. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki ilk duruşmanın çıkışında sanığın yakınları, genç kadına hakarette bulunarak, “Böyle o.. gibi giyinirsen başına bunlar gelir” dedi. Etrafta polis olmasına rağmen hakaret edenlere işlem yapılmadı.

İNDİRİM VE TAHLİYE
Dün karar duruşması yapıldı. Mahkeme, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatının en üst sınırdan ceza verilmesi talebine rağmen, üst sınırı 5 yıl olan basit cinsel saldırı suçundan yargılanan sanığa 2 yıl hapis cezası verdi. Cezayı takdir indirimiyle 1 yıl 8 aya düşüren mahkeme, ‘hükmün açıklanmasının geri bırakılması’ kararı aldı. Böylece ceza 5 yıllığına ertelendi. Mahkeme, sanığın tahliyesini de kararlaştırdı.

"SANIK TAKIM ELBİSEYLE GELDİ, 'PİŞMANIM' DEDİ"
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu temsilcisi Ayşen Ece Kavas, “Sanık yine takım elbiseyle geldi ve ‘pişmanım’ dedi. İndirimler uygulandığı sürece bu saldırılar devam ediyor. Bu sadece şiddetin önünü açar. Ancak arkadaşımızın mücadelesiyle bu dava açıldı. Bütün kadınlara bu durum örnek olmalı. Kadınlar şikayetten vazgeçmesinler. Bu mücadeleyi idam, hadım gibi tartışmalar olmadan da yasal süreçleri etkin işleterek yürütebiliriz” dedi.

cumhuriyet.com.tr