Zirve Üniversitesi'nde gerçekleşen 'İnsan Hakları ve Hukuk' konulu konferansa katılan Kaynak, hukukun çok geniş kapsamlı bir dal olduğunu, bunun bir kısmı insan hakları ve hukuk devleti kısmı olduğunu belirtti. Kaynak sözlerine şu şekilde devam etti: "Düşüncelerimizi kimseye hakaret etmeden, bir başkasının düşüncesini, söylemini sınırlamadan ifade etmelidir. Mesela din insanlığın en önemli kurumlarından biridir. Laiklik asla din düşmanlığı olarak yorumlanamaz ve uygulanamaz. Laiklik özgürlük ve toplumsal barışın uygulanabilirliğidir."
 
'İnsan hak ve özgürlüklerinin kısıtlandığı tek yer olan hapishanelerde bile mahkumlara özel muamele yapılıyor' diyen Adalet Bakan Yardımcısı Veysi Kaynak, "Mesela artık günümüzde hapishane koşulları iyileştirildi. Uzun süreli ceza alan mahkum sayısı azaltıldı. Mahkumların dini inanç ve sağlıksal ihtiyaçlarına göre yemek talep etme hakları var. Bedensel engelli ve bakıma muhtaç mahkumlara yardımcı tahsis ediliyor." dedi.
 
Kaynak, Zirve Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne ait olan duruşma salonunun açılışını yaptı. Açılışta konuşma yapan Veysi Kaynak şunları dile getirdi: "Bizler duruşma salonlarını avukatlık stajına başladığımızda görmüştük. Sizler teorik bilgiler alırken bir yandan da pratik yapma şansı buluyorsunuz. Duruşma salonunun, arkadaşlarımızın meslek hayatında çok başarı sağlayacağını umuyorum."
 
Konferansa Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Peker, Osmaniye Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yabanoğlu, Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, Zirve Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Osman Nakıboğlu, çok sayıda avukat, Zirve Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencileri katıldı.


Cihan