Ödül, İstanbul Barosu Başkanı Av. Doç. Dr. Ümit Kocasakal tarafından Ulucak’a Nişantaşı’ndaki evinde sunuldu. Sunumda, İstanbul Barosu Genel Sekreteri Av. Hüseyin Özbek, Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Aydeniz Alisbah Tuskan, Av. Süreyya Turan ve Av. İsmail Altay da hazır bulundu.

PROF. DR. NİHAL ERDENER ULUOCAK

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Devletler Hukuk’u öğretim üyesi Prof. Dr. Nihal Erdener Uluocak emekli olduğu 1991 yılına kadar pek çok öğrenci yetiştirmiş, yüksek lisans ve doktora dersleri vermiş, Hollanda Lahey Akademisi’nde, ABD’de Columbia Hukuk fakültesinde de görev yapmıştır.

1975’de İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Devletler Hukuku Enstitüsü Müdürlüğü döneminde “Uluslararası Özel Hukuk İlişkileri” konusunda ilk pozitif yasanın çıkarılmasını sağlayan Uluocak akademik faaliyetleri yanında sivil toplumda da görev aldı. Türk Hukukçu Kadınlar Derneği, İstanbul Soroptimistleri Derneği, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği gibi birçok sivil toplum örgütünün kurucuları ve başkanları arasındadır.

Baro levhasına 2430 sicil sayısıyla 26.01.1951 tarihinde kaydoldu.

Ulucak ayrıca, Kadın Araştırmaları Derneği ödülü, İstanbul Kadın Kuruluşları Birliğinin ‘Aydınlanmanın Kadınları’ ödülü ve daha birçok ödülle onurlandırıldı.




hukukihaber.net