AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Darende ilçesine bağlı Karabacak köyünde geçen nisan ayında 1 kişinin öldüğü olayla ilgili olarak 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşma için davalı ve davacı yakınları kalabalık gruplar halinde adliyeye geldi.
 
Tutuklu sanıkların adliyeye getirilişi sırasında tartışmaya başlayan taraflar bir anda kavgaya tutuştu. Olaya müdahale eden polis ekipleri tarafları ayırdı.
 
Adliye önüne çağrılan takviye ekipler, güvenlik önlemini artırdı. Polis, adliyenin yakınındaki otoparkta maktul yakınlarına ait 34 DS 1972 plakalı minibüste yaptığı aramada ise 3 ruhsatsız av tüfeği ele geçirdi. Tüfeklere el koyan ekipler 3 kişiyi gözaltına aldı.
 
Adliye önünde güvenlik tedbirlerini artıran ekipler burada bekleyen tarafların kimliklerini de toplayarak caydırıcı önlem aldı.
 
Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada ise tutuklu sanıklar Osman, Şuayip ve Resul Ç. ile tutuksuz yargılanan 3 sanık ve maktul yakınları hazır bulundu.
 
Sanık avukatlarının tutukluların tahliyesi yönündeki talebi mahkeme heyeti tarafından kabul edilmedi.
 
Duruşma adli tıp raporunun gelmesi ve keşif için karar verilmesi istemiyle ertelendi.
 
-Olay-

Geçen nisan ayında Malatya'nın Darende ilçesine bağlı Karabacak köyü Peteklik mevkisinde akrabalar arasında kayısı bahçesindeki kadastro çalışmaları yüzünden çıkan tartışma silahlı kavgaya dönüşmüş, olayda Hüseyin Ç. (49) hayatını kaybetmişti.


AA