Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstütisi’nden alınan bilgiye göre merkez üssü Marmara Ereğlisi açıklarında saat 23.54’de Richter ölçeğine 5.1 büyüklüğünde deprem kaydedildi. 

Yerin 14.9 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem Marmara Bölgesi’ndeki illerde hissedildi. Trakya bölgesinde ve İstanbul’da depreme uykularında yakalananlar sarsıntıyla birlikte kendilerini sokağa attı. Kadıköy, Şişli, Bahçelievler’de bazı vatandaşlar depremi hissederken, bazı vatandaşlar hissetmediklerini söyledi. 

İlk belirlemelere göre can ya da mal kaybına neden olmayan sarsıntı, halk arasında paniğe neden oldu. 

5.1 büyüklüğündeki depremin ardından büyüklükleri 2.2 ile 3.2 arasında değişen 7 artçı sarsıntı kaydedildi. 

'ENDİŞEYE GEREK YOK' 
Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Depremİzleme Merkezi Müdürü Doğan Kalafat, sarsıntıyla ilgili NTV'ye değerlendirmede bulundu. 

Depremin Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın olağan hareketlerinden biri olduğunu aktaran Kalafat,endişe edilecek bir durum olmadığını ifade etti. 
Kalafat, "Orta şiddetli bir deprem . Burası Marmara Denizi'nin en aktif bölgelerinden birisi. Depremin kendi içinde artçıları olmaya başladı. Bu deprem bölgede meydana gelen olağan etkinliklerden birisi. Deprem , herhangi bir hasara ya da can kaybına neden olabilcek bir deprem değil, deniz içinde olması nedeniyle bu konuda endişe edilmesine gerek yok" diye konuştu. 
Depremin, Marmara Denizi'nin yüzeyine yakın bir bölgede meydana geldiği için denize kıyısı olan illerde hissedildiğini anlatan Kalafat, artçı sarsıntıların da en fazla 4 büyüklüğünde olacağını söyledi. 

'2045 ÖNCESİ BÜYÜK DEPREMŞAŞIRTICI OLUR' 
TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası Baş Danışmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan ise yaptığı açıklamada ''2045'ten önce Kuzey Marmara'da deprem olması benim için şaşırtıcı olur. Ancak, ana deprem oluncaya dek bu tür gerginlik birikimlerini gösterecek küçük depremler olagelecektir'' dedi. 
Ercan, depremin, Marmara Ereğlisi önünde, 7.0 ile 7,2 büyüklüğünde deprem beklediği konumda, ayrıca odak 15 kilometre derindeki granit kabuğu derinliğinde olduğunu kaydetti. 

'OLUMSUZ DURUM YOK' 
Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek ise Marmaraereğlisi'nde her hangi bir hasarın olup olmadığını belirlemek için güvenlik güçlerinin ilçede denetimlerini sürdürdüklerini kaydetti. (ajanslar)