Meclis Divan üyelerinin imzasına sunulan yönetmeliğe göre Meclis’e Beyaz Saray usülü güvenlik tedbirleri uygulanacak. Meclis’e silahla giriş yasak olduğu gibi kapılarda silah emanete alınmayacak. Koruma Meclis Genel Kurul kapısına kadar bakan ve vekile eşlik edebilecek. En önemli de artak Meclis’te bomba köpekleri olacak ve grup toplantıları ve genel toplantıları öncesi arama yapacak. Yeni hazırlanan yönetmelikle getirilen düzenlemeler şöyle:
 
-Polis artık Meclis’e gelen ziyaretçilerin kimlik kartlarıyla ilgilenmeyecek sadece güvenlik aramalarını yapacak. Milletvekili randevusunu teyit etme ve kimlik verme görevi memurların olacak.
 
-Yeni uygulamaya göre korumalar kulislere girebilecek bakan ve vekillere genel kurul kapısına kadar eşlik edebilecek.
 
-Yönetmelikte güvenlik uygulaması kapsamına, ‘dedektör köpekleri ve bomba uzmanları’ da alındı. Grup salonu ve ihtiyaç olan alanlarda bomba dedektör köpekleri ile arama yapılacak.
 
Yakın korumaya 800 mermi
 
-Güvenlik personelinin hizmet için yapacağı atış eğitimlerine yeni düzen getirildi. Başkanın yakın koruma hizmetini yürüten personele kazandıkları becerileri kaybetmemeleri ve atış kabiliyetini geliştirmelerni amacıyla sekiz yüz mermi tahsisi yapılması hükmü getirildi.
 
-Milletvekillerinin talebi halinde kendilerine ait yerlerde arama yapılabilecek.
 
-Sığınaklarda gerekli tedbirleri alarak yetkisiz kişilerin girişlerini ve bu bölgelerde dolaşmalarını engellemek görevi kaldırıldı. 



Star