Memur-Sen Konfederasyonu, desteğini ilk gün açıklayanlardan. Konfederasyon, bu çerçevede Mardin'de de iki gün süren bir çalıştay düzenledi. 'Terör, anayasa değişikliği, referandum ve demokratikleşme süreci' konulu çalıştay dün sona erdi ve bir bildiri yayımlandı. Çalıştaydan, "demokratikleşme ve referanduma 'evet', şiddet ve teröre 'hayır'" mesajı çıktı.

Memur-Sen Konfederasyonu Başkanı Ahmet Gündoğdu'nun başkanlığında düzenlenen çalıştaya, yönetim kurulu üyeleri, konfederasyona bağlı sendikaların genel başkanları ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki 20'ye yakın il başkanı katıldı. Bildiriyi okuyan Gündoğdu, "Bu ülkenin ve insanlarının hamurunda var olan bu kardeşliği ortadan kaldırmaya kimsenin gücü yetmez. Hiçbir kirli oyun, hiçbir kirli tezgâh birlikte oluşturdukları desende birlikte yaşamayı başarmış bu milleti, ayrıştıramaz ve ayrıştıramayacaktır." diye seslendi.

Türkiye'de yaşanan sorunların temel nedeninin demokrasi üzerindeki vesayet olduğuna dikkat çeken Gündoğdu, anayasa değişikliği paketinin önemine değindi. Artık, terörün sadece askerî yöntemlerle çözülemeyeceğinin idrak edildiğini, demokratikleşmeye, sivilleşmeye ve özgürleşmeye yönelindiğini vurguladı. Bu durumun en büyük sonucunun da, son 50 yıldaki en önemli anayasal metin olarak anayasa paketi olduğunu ifade etti.

12 Eylül 1980'de demokrasi üzerine vesayet, millet iradesi üzerine de velayet konduğunu dile getiren Memur-Sen Başkanı, anayasa değişikliği paketinin milletin özgürleşmesini ve devletin sivilleşmesini sağlayacağını savundu. Ayrıca anayasa yargısının yasama erkinin, idari yargının da yürütme erkinin alanını taciz etmesine son vereceğine inandıklarını aktardı. Bu nedenle anayasa değişikliği paketine 'evet' diyeceklerini tekrarlayan Gündoğdu, "12 Eylül 2010, 12 Eylül 1980'de kurumsallaştırılan vesayetçi ve velayetçi zihniyetten kurtuluş günü olacaktır. İnanıyoruz ki; annelerin sadece güldüğü, şehit cenazelerinin olmadığı bir Türkiye isteyenler, 12 Eylül 2010'da sandığa giderek 'evet' diyecekler." diye konuştu.