Dün sabah saatlerinde adliyeye çıkarılan Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Özgür Sanal, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu, Özel Kalem Müdürü Hüdaverdi Aydoğdu, Kültür Daire Başkanı Aşkın Günay, Büyükşehir Belediyesi Mali İşler Daire Başkanı Tevfik Dinçer, Büyükşehir Belediyesi Personel Şube Müdürü Fuat Kurt, emekli emniyet müdürü ve Zabıta Daire Başkanı Yaşar Aksoy'un da aralarında olduğu 23 kişinin savcılık sorguları tamamlandı.

Savcı, aralarında Sanal, Tunçsu, Aydoğdu ve Günay'ın da bulunduğu 14 kişiyi tutuklanma talebiyle, 9 kişiyi ise adli kontrol şartıyla nöbetçi mahkemeye sevk etti.

"Silahlı terör örgütüne üye olmak, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini devirmeye teşebbüs, terör örgütüne finansman sağlama" suçlamasıyla mahkemeye çıkan sanıklardan Mehmet Özgür Sanal, Haluk Tunçsu, Hüdaverdi Aydoğdu, Aşkın Günay, Tevfik Dinçer, Fuat Kurt, Yaşar Aksoy, Mustafa Şahin, Dalyan Yalçın ve Mustafa Yalın tutuklandı, 13 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Mersin'de FETÖ'nün darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında aralarında Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı, Genel Sekreteri ve Özel Kalem Müdürü'nün de olduğu 14 kişi, 2 Ağustos'ta gözaltına alınmış, haklarında yakalama kararı verilen 9 kişi de daha sonra teslim olmuştu. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler dün adliyeye sevk edilmişti.


YeniŞafak