İSTANBUL (AA) - İstanbul Barosu'na üye bir grup avukat, bir süre önce avukat Kudbedin Kaya'nın silahlı saldırıda öldürülmesini protesto etti.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda toplanan avukatlar adına açıklama yapan İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, bu ülkede avukatların yaptıkları işi müvekkilleriyle özdeşleştiren, avukatları kendi sorunlarının temelinde gören anlayışın cinayete kadar gidebildiğini söyledi.

Bu cinayetin de "geliyorum" diyen bir olay olduğunu savunan Durakoğlu, "Avukat Kutbedin Kaya sadece bir sanığı savunduğu için öldürüldü, öyle olacağını da maalesef biliyordu. Üstelik bunu bir süre önce girdiği duruşmada zapta geçirmiştir. 'Bir daha ki duruşmaya burada olmayabilirim ya birisi beni öldürecek ya da ben meşru müdafaa hakkımı kullanarak öyle bir şey yapacağım' demişti. Bağıra bağıra gelen, göz göre göre gelen bir cinayetten söz ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Durakoğlu, bütün toplumun mesleklerine ilişkin farkındalığı bilmesini istediklerini anlatarak, insanların kendilerini müvekkilleriyle özdeşleştirmemeye özen gösterdiklerini, vatandaşlardan da bunu anlamasını beklediklerini kaydetti.

Hiçbir zaman tartışmaların direkt tarafı olmadıklarını ifade eden Durakoğlu, "Biz yargılamanın yargılama olmasını sağlamak için savunma görevini yerine getiren insanlarız, bir tarafın yanında yer alıyor olmamız, taraf olmamız anlamına gelmiyor. Biz savunmayız, savunma yapmaya çalışıyoruz. Herkesin bu tavrımızı, mesleğimizi anlamasını bekliyoruz." diye konuştu.

Durakoğlu, bu cinayetin mutlaka aydınlatılması gerektiğini dile getirerek, olayın takipçileri olacaklarını söyledi.

Yeşilköy Mahallesi Cümbüş Sokak'ta bulunan bir restoranda arkadaşlarıyla yemek yiyen avukat Kudbedin Kaya, 31 Ekim'de uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmiş, saldırı sırasında iki kişi de yaralanmıştı.