Hakim olarak göreve Temmuz 1997’de başladığını anlatan Dursun Ali Gündoğdu hakkında meslekten ihraç kararı sonrası yakalama kararı çıkarılmıştı. Geçen 17 Şubat günü Başahşehir’de, bir akrabasına ait evde yakalanan Gündoğdu ile birlikte aynı evi paylaşan diğer isim ise MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı 7 Şubat 2012’de ifadeye çağıran eski savcı Sadrettin Sarıyaka’ydı.

İLK TEMAS YURTTA BAŞLADI 
Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre; Dursun Ali Gündoğdu, Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nde görülen davanın 10 Temmuz’daki duruşmasında çarpıcı bilgiler verdi. Gündoğdu’nun 73 sayfalık ifadesinde, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile ilişkili çok sayıda hâkim-savcının ismi yanı sıra, kendileri ile temasta olan sivil şahısların kod isimlerini de verdi. Bir dönem, özel yetkili hâkim olarak da görev yapan Gündoğdu, FETÖ ile ilk temasının Ankara Hukuk Fakültesini kazandığı ilk yıl başladığını anlattı. Gündoğdu, FETÖ’ye ait Mamak’taki Toprakkale Öğrenci Yurdunda kaldığını söyledi. Yapılan tespitler sonrası telefonunda ByLock bulunan Gündoğdu’nun ifadesinde öne çıkan kısımlar şöyle:

KRİTİK İSİMLER YURTDIŞINDA
Gündoğdu ifadesinde, 2015 yılı ekim sonunda Sadrettin Sarıkaya ile yurtdışına çıktıklarını söyledi. Önce Almanya’ya oradan da Belçika’ya gittiklerini söyleyen Gündoğdu, bu ülkede 7 ay kadar kaldıktan sonra geçen yıl Mayıs sonunda Türkiye’ye tekrar döndüklerini anlattı. Belçika’da bir süre yabancı dil kursuna da gittiklerini anlatan Gündoğdu, yurtdışındayken, firari hakim savcılardan Fikret Seçen, Cihan Kansız, Sedat Sami Haşıloğlu, Kazım Kahyaoğlu, Cemil Tuğtekin gibi kritik konumdaki çok sayıda ismi gördüklerini anlatı. Gündoğdu, Türkiye’ye döndükten sonra Almanya’da bulunan Cemil Tuğtekin ile temasa geçtiklerini söyledi. Sarıkaya’nın sağlık sorunları nedeni ile yeniden yurtdışına çıkmaya çalıştıklarını anlatan Gündoğdu, Tuğtekin ile arasında geçen diyalogları anlattı.

Meslekten ihraç edilen hakim her şeyi tek tek anlattı
Gündoğdu ve Sarıkaya geçen 17 Şubat'ta Başakşehir'de kaldıkları evde yakalanmıştı. 

'VIP HİZMET' İLE ÇIKTILAR
Tuğtekin’in kendisine “Çok gelen var” dediğini anlatan Gündoğdu, “Tuğtekin bana, ‘VIP hizmet olarak isimlendiriyorlar. Alman elçilik arabası veya konsolosluk arabası da olabilir... Seni evinde alıyor. Edirne gümrüğünde adamı var. Sistemin nasıl çalıştığını da bilmiyorum. Arabadan hiç dışarı çıkmıyorsun. Pasaportuna damgayı vuruyorlar. Kendi adamları orada… Sonra Bulgaristan’a geçiyorsun. Bulgaristan’da, Türkiye çıkışı olduğu için pasaportta çıkış damgası olduğu için problem yok. Bulgaristan gümrüğünden geçince Almanya’ya kadar durmak yok zaten’ dedi.” Gündoğdu ifadesinin devamında “ Ben arabayı görmedim. Ama VIP hizmetinin böyle odluğu söylediler. Yeşil plaka… Yani konsolosluk durdurulmaz. Bu sebeple yeşil yol diyorlar. Hiçbir polis hiçbir şekilde durduramıyor” dedi. Tuğtekin bu açıklamalar sonrası Gündoğdu’ya, Tamer isimli bir aracının telefonunu verdi.

GÜMÜŞDAĞ’A BİR GÜZELLİK YAPALIM
Gündoğdu, şike soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve savcılık sorgusu sonrası serbest bırakılan Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ ile ilgili dikkat çekici bir bilgi verdi. Gündoğdu, FETÖ’nün yargıdaki kritik isimlerinden biri olan eski hâkim Cemil Gedikli’ye Gümüşdağ’ın durumunu sorduğunu ve aldığı yanıtı şöyle anlattı: “Cemil Gedikli bu olayı anlattı. Göksel Gümüşdağ’ın sevk edilmemesi ile alakalı Amerika’ya sormuşlar. Pensilvanya’ya… O da demiş ki ‘bir güzellik yapalım, bir latife yapalım.’ Şeklinde bir beyanı olmuş. Bunu bizzat kendisinden (Cemil Gedikli’den) duydum”. Gündoğdu, bu ifadesi sırasında yöneltilen “Fetullah Gülen’e mi sormuşlar?” sorusuna “Tabi tabi” yanıtı verdi.

SARIKAYA: İLK KEZ SÖYLÜYORUM
Gündoğdu ifadesinin devamında, MİT Müsteşarı Fidan’ı ifadeye çağıran Sarıkaya’nın konu ile ilgili kendilerine söylediklerini ise şöyle anlattı: “Bir görüşmemizde, ağabeyim sordu. Sarıkaya, ‘Ben hiç kimseye söylemedim bu zamana kadar. ‘Ama’ dedi, ‘sadece ifadesini alacaktık; bırakacaktım’ dedi. Ayrıntıyı bilmiyorum. Öncesini, sonrasını, ayarlama yapıldı mı, yapılmadı mı o konuda bilgim yok”. Bu sırada araya giren bir Yargıtay üyesi şunları söyledi: Diyelim ki ifadeye geldi MİT Müsteşarı… Telefonla Göksel Gümüşdağ’ı soran irade herhalde bunu da yukarıya sorardı.”

BİLDİKLERİNİ İSİM-İSİM VERDİ 
Gündoğdu ifadesinde, kendisine sorulan hâkim savcılardan FETÖ ile ilişkili isimleri de tek tek sıraladı. Gündoğdu’nun ifadesine göre, bir kısmı firari durumda olan isimlerden Mehmet U., Muammer A., Ümit Ç., Kazım K., Nurullah Ç., Resul Ç., Bilal B., Ali A., Zihni D., Cemil G., Mustafa B., Eşref A., Mehmet B., Seyfettin M., Ramazan S., Hikmet Ş., Hüseyin A., Mehmet K., Sedat H. gibi isimler FETÖ ile ilişkili. Gündoğdu, ifadesinde kendisine sorulan isimlerden Hakan K. ve Hasan Hüseyin Ö.’nin ise FETÖ ile ilgilerinin olmadığını söyledi.

EMİN OLUN BENİ KESERLER
Gündoğdu saatler süren ifadesinin son kısmında ise kendi durumu ile ilgili şunları kaydetti: “İsimlerini verdiğim arkadaşlarım hepsi düşman olacak. Yeni ben hainim onların gözünde. Kendi adıma tabi ki sıkıntılıyım. Cezaevinde onlar var. İstanbul’a döneceğim aynı arabada döneceğiz. Yani Silivri’ye dönerken aynı araçla döneceğiz. Şundan emin olun beni keserler, yerler yani… Onu biliyorum. Bu ifadelerimle beni hoplatırlar. Kendi adıma endişeliyim. Benim anamım babamım evini bile biliyorlar. Bir kısmı burada ama dışarıda olanlar da var burada olanları aileleri de dışarıda.”