Yavuz Yılmaz'ın ani ölümünün ardından kendisinin İcra Kurulu Üyesi, annesi Berna Yılmaz'ın Mütevelli Heyeti Başkanı olduğu İstanbul Kent Üniversitesi'nden açıklama geldi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi.

"İcra kurulu üyemiz Sayın Yavuz Yılmaz, bir süredir “Temporal Lob Epilepsi” hastalığından muzdarip olup, tedavi görmekteydi. Hastalığın doğal süreci çerçevesinde oluşan, son dönemde giderek ağırlaşan ve felce doğru ilerleyen komplikasyonları nedeniyle ağır stres altındaydı.

Bu manevi baskıya dayanamayarak, 16/Aralık/ 2017 günü hayata veda eden çok sevgili Yavuz Yılmaz’ı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz.
Hatırası ve üniversitemize yaptığı katkılar her zaman hatırlanacaktır.

Nur içinde yatsın."


BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN TAZİYE ZİYARETİ

Öte yandan Başbakan Binali Yıldırım, bugün saat 10.30 sıralarında, Mesut Yılmaz'ın Beykoz'daki evine gelerek taziye ziyaretinde bulundu.

Başbakan Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım ile Yılmaz'ın oğlu Yavuz Yılmaz'ın vefat ettiği Beykoz'daki eve geldi. Başbakan Yıldırım ile Semiha Yıldırım'ı eve girişleri sırasında eski Başbakan Yılmaz ile eşi Berna Yılmaz kapıda karşıladı. Yılmaz ailesine taziye dileklerini ileten Başbakan Yıldırım, burada yaklaşık 20 dakika kaldı. Kur'an-ı Kerim'in de okunduğu taziye ziyaretinin ardından Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım, Beykoz'dan ayrıldı. Başbakan Yıldırım ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve İstanbul Valisi Vasip Şahin de buradan ayrıldı.

Yavuz Yılmazın ani ölümünün ardından üniversite hastalığını açıkladı

ACI HABERİ ALAN HASTANEYE KOŞTU

ABD'den dönen Başbakanlardan Mesut Yılmaz ve eşi Berna Yılmaz, dün gece oğulları Yavuz Yılmaz’ın cenazesinin kaldırıldığı Şişli’deki özel hastaneye geldi.

Yılmaz çifti beraberindekilerle birlikte hastaneye girdi. Yaklaşık 50 dakika sonra ilk olarak Mesut Yılmaz, kardeşi Turgut Yılmaz, eski Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ve Abdurrahim Albayrak araca binerek hastaneden ayrıldı. Berna Yılmaz ise hastanede kaldı. Ziyarete gelenler arasında ise Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, eski milletvekillerinden Cavit Kavak, Türkiye eski Futbol Direktörü Fatih Terim de yer aldı. Hastaneden ayrılan Mesut Yılmaz Beykoz Konakları’ndaki eve gitti.

CENAZE TÖRENİ PAZARTESİ

Yavuz Yılmaz’ın cenazesinin Pazartesi günü öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazı sonrasında Kanlıca Mezarlığı’na defnedileceği öğrenildi.

Yavuz Yılmazın ani ölümünün ardından üniversite hastalığını açıkladı

 

"MESUT BEY AYAKTA DURMAYA ÇALIŞIYOR, HİÇ KOLAY BİR ŞEY DEĞİL"

Beykoz Konakları’na gelerek Mesut Yılmaz’a taziye ziyaretinde bulunan Türkiye eski Futbol Direktörü Fatih Terim de çıkışta kısa bir açıklama yaptı.Terim, "Ben hastanedeydim beraber geldik eve kadar, Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Allah kimseyi evlatlarıyla sınamasın. 10-12 saat uçak yolculuğundan sonra hiç de kolay bir şey değil. Hepimizin çok üzüldüğü bir olay, Mesut Bey ve Berna Hanım da çok kötüler tabi ki. Ama yine de Mesut Bey ayakta durmaya çalışıyor, hiç kolay birşey değil. Allah yardım etsin" dedi.

"Gerekçesini biliyor musunuz" sorusuna ise Terim, "Bilmiyorum sormadım, gerekçesi ne olursa olsun hiç kolay birşey değil. Gencecik bir çocuk. Allah geride kalanlara yardım etsin. Mesut Yılmaz benim çok eski dostum, büyüğüm. Hem Başbakanlık döneminde hem de diğer dönemlerde çok önemli bir dostluğumuz var. Ağabey, kardeş ilişkimiz var. Yanında olmak en büyük görevimiz" diye konuştu.

DÜN NELER YAŞANDI?

"Gerekçesini biliyor musunuz" sorusuna ise Terim, "Bilmiyorum sormadım, gerekçesi ne olursa olsun hiç kolay birşey değil. Gencecik bir çocuk. Allah geride kalanlara yardım etsin. Mesut Yılmaz benim çok eski dostum, büyüğüm. Hem Başbakanlık döneminde hem de diğer dönemlerde çok önemli bir dostluğumuz var. Ağabey, kardeş ilişkimiz var. Yanında olmak en büyük görevimiz" diye konuştu.

İDDİAYA göre, Mehmet Yavuz Yılmaz önceki akşam Beykoz Konakları C-97 Blok’taki villasına geldi. Koruma polislerini de evlerine gönderdi. Korumalar dün sabah villaya geldiklerinde zile bastı ancak yanıt alamadı.

YATAK ODASINDA BAŞINDAN VURULMUŞ

Bunun üzerine villanın kapısını çilingire açtıran korumalar, içeri girdiklerinde Mehmet Yavuz Yılmaz’ı yatak odasında başından vurulmuş halde buldu. Hemen ambulans çağırıldı, gelen sağlık ekibi Mehmet Yavuz Yılmaz’ın öldüğünü belirledi. Yılmaz’ın yanında babasına ait Smith Wesson marka toplu tabanca vardı. Olay Yeri İnceleme ekibi, Yılmaz’ın bitişik atışla vurulduğunu tespit etti. İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan da olayın ardından eve gelerek çalışmaları denetledi ve bilgi aldı. Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı da olay yerine inceleme yaptı.

UÇAĞIN İNTERNETİ ERİŞİME KAPATILDI

ABD’de olan ve dün İstanbul’a dönecek olan Mesut Yılmaz ve eşi Berna Yılmaz’a acı haber verilmedi. Kıtalararası uçuş sırasında uçakta internet kullanımına izin verildiği için Yılmaz çiftinin oğullarının ölüm haberini alabileceği ihtimali üzerine yakınları, THY ile irtibata geçti. Mürettebata ulaşıldı ve uçaktaki internet erişime kapatıldı.

GÜVENLİK KAMERALARI İNCELEMEDE

Polis, Beykoz Konakları’nın giriş ve çıkışındaki güvenlik kamerası görüntüleriyle Yılmaz Ailesi’ne ait villayı gören güvenlik kameralarının kayıtlarına el koyarak incelemeye aldı. Mehmet Yavuz Yılmaz’ın cesedi ilk olarak Beykoz Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Cenaze kesin ölüm nedeni ve saatinin belirlenmesi için hastaneden alınarak Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Yılmaz’ın cesedi Adli tıptaki işlemlerin ardından önce Zincirlikuyu Mezarlığı’nın gasılhanesine daha sonra da Gayrettepe Florence Nightingale Hastanesi’nin morguna götürüldü.

Yılmaz’ın cenazesinin, yarın öğle vakti Marmara İlahiyat Camisi’nde kılınacak cenaze namazının ardından Kanlıca’da toprağa verileceği belirtildi.

Yavuz Yılmazın ani ölümünün ardından üniversite hastalığını açıkladı

 

KAHROLDULAR

Saat 20.00 sıralarında eşi Berna Yılmaz ile birlikte ABD’nin Los Angeles kentinden İstanbul’a gelen Mesut Yılmaz, acı haberi alınca havalimanından oğlu Yavuz Yılmaz’ın götürüldüğü hastaneye gitti. Yılmaz daha sonra Beykoz’daki eve geçti. Berna Yılmaz’ın ise hastanede kontrol altında tutulduğu, doktorunun vereceği karara göre evine gidebileceği öğrenildi.

'HİÇBİR PARA SIKINTISI YOKTU'

ESKİ ANAP milletvekili ve Berna Yılmaz’ın kurduğu Kent Üniversitesi’nin Mütevelli Heyeti Üyesi Sühan Özkan şunları söyledi: “Biz de şok olduk. Ekonomik kriz diyenler var. Kesinlikle yalan. Hiçbir para sıkıntısı yoktu. Gayet iyi görünüyordu. Bel ağrısı dışında bir rahatsızlığı da yoktu. Bunalımda da görünmüyordu. Kurduğumuz Kent Üniversitesi’nde görev yapıyordu. Çok güzel işler yapacaktık. Burası engelliler ve kadınlar için özel eğitimin olduğu çok özel bir üniversite. Zabıt ‘intihar’ diye tutulmuş ama daha ne olduğu belli değil. İntihar edecek biri değildi. Çalışmalara devam edecektik.”

GEORGE WASHINGTON ÜNİVERSİTESİ MEZUNU

MEHMET Yavuz Yılmaz lise eğitimini Avusturya’nın Salzburg kentinde tamamladıktan sonra ABD’nin George Washington Üniversitesi’nde uluslararası ticaret ve pazarlama üzerine eğitim aldı. Bir dönem otel ve restoran işletmeciliği yaptı. Kardeşi Emir Hasan Yılmaz ile CFS İstanbul Yatırım A.Ş. isimli bir şirketleri vardı. İki kardeş bir ara İstanbul’daki üçüncü havalimanının hafriyat işini de yaptı. Mehmet Yavuz Yılmaz’ın ismi 7 Haziran 2015 seçimlerinde CHP’den milletvekili adaylığı için geçmiş ancak aday olmamıştı.

AK APARTMANI'NDA ÇİLLER'E KOMŞU

MEHMET Yavuz Yılmaz, 2011’de kardeşiyle birlikte Nişantaşı Atiye Sokak’ta Ak Apartmanı’nın giriş katında Elio adlı restoran açmıştı. Restoran eski başbakanlardan Tansu Çiller’in oğulları Mert ve Berk’in ortakları arasında olduğu Hardal adlı mekana komşu olmuştu. Mehmet Yavuz Yılmaz bu durumu 22 Haziran 2011’de Hürriyet’te yayımlanan haberde şöyle aktarmıştı: “Şaka gibi, üstelik iki mekan da Ak Apartmanı’nda.”

'BABAMIN SİYASETİ BIRAKMASINI KUTLUYORUZ'

MEHMET Yavuz Yılmaz, sanıldığı gibi bir siyasetçinin ve eski bir başbakanın oğlu olmanın avantaj sağlamadığını, hep dezavantaj yaşadığını savunarak şöyle konuşmuştu: “Babam siyaseti bıraktığı için her adımda yanımızda. Çok destek oluyor. Bir süredir kutlama aşamasındayız. Ailece onun siyaseti bırakmasını kutluyoruz; çok mutluyuz. İş yapabiliyoruz. Hep haksız eleştirilere maruz kaldık. Hakkımızdaki eleştiriler yüzde 10’lar seviyelerine indi. Devletle ilişkimiz yok çok şükür.”

'NASIL SÖYLEYECEĞİZ BİLMİYORUM'

YAVUZ Yılmaz’ın cenazesini Adli Tıp Kurumu’na getiren cenaze aracının içerisinde işadamı Abdurrahim Albayrak da vardı. Yaklaşık 1.5 saat süren işlemlerin ardından Yavuz Yılmaz, Zincirlikuyu Mezarlığı gasilhanesine götürüldü. İşlemleri takip eden Abdurrahim Albayrak, Adli Tıp Kurumu önünde yaptığı açıklamada şunları söyledi:

ABD’YE TEDAVİ İÇİN GİTTİLER

“Üzüntümüz ve acımız çok büyük. Maalesef Mesut Yılmaz Bey ve Berna Hanım’ın olaydan haberi yok. Çünkü Amerika’ya bir tedavi için gittiler. Uçaktalar ve olaydan haberleri yok. Nasıl söyleyeceğiz, ne yapacağız bilemiyorum. Acımız çok büyük.”

BIRAKTIĞI NOT YOK

İntihar iddiaları hakkında konuşan Abdurrahim Albayrak “Böyle bir ölüm, Allah kimsenin başına vermesin. Sabah savcı geldikten sonra Beykoz Devlet Hastanesi’ne indik. Oradaki incelemeden sonra Adli Tıp’a geldik. Buradan da Zincirlikuyu’ya gönderiyoruz. Bıraktığı bir not yok. Anlık bir şey, nasıl oldu bilemiyoruz” dedi.

HEMŞERİLERİ ÜZGÜN

ESKİ Başbakan Mesut Yılmaz’ın memleketi Rize’nin Çayeli ilçesinde, oğlu Mehmet Yavuz Yılmaz’ın ölümünün üzüntüsü yaşandı. Mehmet Yavuz Yılmaz’ın Rize’ye geldiğinde kendilerine uğradığını anlatan esnaf İsmail Reyhanoğlu, “Çok üzgünüz. Hemşerileri olarak ailesine başsağlığı diliyoruz. En son kendisini 4 yıl önce görmüştüm. Hepimizin, tüm Rize’nin başı sağ olsun. Babasının Rize’ye çok hizmetleri vardır” dedi.

‘MERT, DELİKANLI ÇOCUKTU’

Emekli gazeteci Necati Tuzcu, Mesut Yılmaz’ın bütün Rize gezilerini yakından takip ettiğini ve oğlunu yakından tanıdığını belirterek, “Başbakanlık döneminde tüm gezilerinde yakınen bulunmuşluğum vardı. Bu vesileyle oğlunu da tanıyorum. Ölümüne çok üzüldük. Bütün akrabalarına ve Rizelilere başsağlığı diliyorum. Yavuz çok mert, delikanlı bir çocuktu” diye konuştu. Çayeli ilçesinde işletme sahibi olan Muhammet Bayraktar da Yavuz Yılmaz’ın iyi bir insan olduğunu kaydederek, “Çok üzgünüz, Allah yardımcıları olsun. Büyük bir kaybımız. Babasını tanırdım kendisini tanımazdım. İyi bir insan olduğunu biliyorum” dedi. (Hürriyet)

İÇİŞLERİ BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

Yavuz Yılmaz'ın ölümüyle ilgili TBMM'de açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Eski başbakanlarımızdan, eski Rize Milletvekili Mesut Yılmaz'ın ve Berna Yılmaz'ın oğlu Yavuz Yılmaz, bu sabah 09.00'da İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün verdiği bilgi doğrultusunda vefat etmiş olduğunu öğrenmiş olduk. Gerek İstanbul Valimiz gerek İstanbul ve Beykoz emniyet müdürlerimiz ile teması kurduk, olay yerine intikal ettiler. Sayın Ahmet Mesut Yılmaz şu anda ABD'den dönüyor, uçak yolculuğunda. Amcalarıyla temas kurduk. Allah rahmet eylesin. Olayla ilgili arkadaşlarımızın gerekli çalışmaları sürüyor. Ben de bütün Yılmaz ailesine ve özellikle Mesut Yılmaz'ı sevenlere başsağlığı diliyorum" dedi.

YAVUZ YILMAZ KİMDİR?

Yavuz Yılmaz, Türkiye Cumhuriyeti'nin eski başbakanı Mesut Yılmaz'ın oğludur. 1979 yılında doğmuştur. Yavuz Yılmaz'ın 7 Haziran 2015'te yapılan seçimlerde CHP'den milletvekilliği için adı geçmiş, ancak aday olamamıştır.

MESUT YILMAZ KİMDİR?

48., 53. ve 55. Hükümetinin Başbakanı, Anavatan Partisi Eski Genel Başkanı ve Rize Milletvekili Mesut Yılmaz kimdir? Ahmet Mesut Yılmaz ya da amcalarının soyadı ile Akçal. Aslen Rize Çayeli Çataldere/Cimil köyünden. 1947 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Erkek Lisesi'ni bitirdi. 1971 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye ve İktisat1972-1974 yılları arasında Almanya'nın Köln Üniversitesi İktisadi ve Sosyal Bilimler Fakültesi'nde yüksek lisans çalışması yaptı. Bölümü'nden mezun oldu.

1975-1983 yılları arasında kimya, tekstil ve ulaştırma sektörlerinde, çeşitli özel şirketlerde yönetici olarak görev aldı. 1983 yılının Mayıs ayında kurulan Anavatan Partisi'nde kurucu üye ve Genel Başkan yardımcısı oldu. Aynı yıl Kasım ayında yapılan genel seçimde Rize Milletvekili seçildi.

Bakanlık görevi

Birinci Turgut Özal hükümetinde enformasyondan sorumlu devlet bakanlığına atandı ve hükümet sözcülüğü yaptı. 1986 yılında Kültür ve Turizm Bakanı oldu. Bu dönemde Türkiye-Federal Almanya ve Türkiye-Yugoslavya Ekonomi Karma Komisyonları'nın başkanlığını yürüttü.

29 Kasım 1987 seçimlerinde yeniden Rize Milletvekili seçildi. İkinci Özal hükümetinde Dışişleri Bakanlığına atandı. Mesut Yılmaz, Yıldırım Akbulut Hükümeti'nde de üstlendiği bu görevden 20 Şubat 1990'da istifa etti.

Genel Başkan Yılmaz

15 Haziran 1991 tarihinde yapılan Anavatan Partisi Büyük Kongresi'nde Genel Başkanlığa seçildi. Kurduğu hükümet 5 Temmuz 1991 günü TBMM Genel Kurulu'nda güvenoyu aldı. 20 Ekim 1991 günü yapılan genel seçimlerden sonra Ana Muhalefet Partisi lideri olarak çalışmalarını sürdürdü.

Yılmaz, 24 Aralık 1995'te yapılan genel seçimler sonrası Anavatan Partisi ile Doğru Yol Partisi tarafından oluşturulan 53.Hükümetin Başbakanı olarak görev yaptı. 20 Haziran 1997 tarihinde 55. Hükümeti kurmakla görevlendirildi. ANASOL-D hükümetinde Başbakanlık yaptı.

21. dönemde yine Rize'den milletvekili seçilen ve 18 Nisan seçimlerinden sonra DSP, MHP, ANAP koalisyonunda yer alan Yılmaz, evli ve iki çocuk babasıdır.

Partisinin 3 Kasım 2002 seçimlerinde aldığı oy oranı yüzünden görevinden istifa etti.