Meteoroloji, bugün için yeni hava durumu raporunu yayımlandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan hava durumu tahminlerinde, bir süredir milyonlarca vatandaş tarafından beklenen İstanbul kar yağışı için de beklenen bilgi geldi. Yapılan son değerlendirmelere göre İstanbul'da bugün sabah ve öğle saatlerinde hafif yağmur ve karla karışık yağmur, yüksek yerlerde ise kar yağışı bekleniyor. Peki yurtta hava durumu nasıl? İşte Meteoroloji'den 23 Ocak 2018 tarihli hava durumu raporları.

TÜRKİYE GENELİ HAVA DURUMU
Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Isparta, Ankara, Konya, Denizli, Afyon çevreleri, Antalya'nın doğu ilçelerinin (Alanya,Gazipaşa) yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Adana, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 mm) olmak üzere, genellikle yağmur ve sağanak, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Akdeniz'de yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; Marmara ve Kıyı Ege ile Sinop çevrelerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

Hava sıcaklığında ise; Marmara'nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz'de hissedilir derecede (5 ila 9 derece) olmak üzere, iç ve batı kesimlerde azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle kuzeyli, güneydoğu kesimlerde güney ve doğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege ile Sinop çevrelerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

İSTANBUL'A KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR
Milyonlarca İstanbullu'nun beklediği kar yağışı için beklenen açıklama yapıldı. Meteoroloji'nin bugün yapılan son hava durumu tahminlerinde İstanbul'da sabah ve öğle saatlerinde karla karışık yağmur başlayacağı ve yüksek yerlerde kar yağışının görüleceği belirtildi.

TARİH TAHMİN EDİLEN GEÇMİŞTE GERÇEKLEŞEN
Hadise Sıcaklık (°C) Nem (%) Rüzgar (km/sa) Uç Sıcaklık (°C) Ortalama Sıcaklık (°C)
En Düşük En Yüksek En Düşük En Yüksek Yön Hız En Düşük En Yüksek En Düşük En Yüksek
23 Ocak Salı 3 4 73 86 33 -3 18,6 3,8 9,2
24 Ocak Çarşamba 3 4 58 76 37 -3,4 17,1 4,3 9,1
25 Ocak Perşembe 3 5 52 70 27 -4 17,2 4,4 9,1
26 Ocak Cuma 1 5 52 72 23 -3,6 17,3 3,9 9,3
27 Ocak Cumartesi 2 7 61 85 21 -5,7 18,4 4 9,5

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, Adana, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 mm) olması beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Marmara, Kıyı Ege ve Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BÖLGELERİMİZDEN GÖRE HAVA DURUMU RAPORU

Karadeniz, Marmara ve Ege Denizi'nde Fırtına Bekleniyor!

Bugün öğle saatlerinden sonra Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu, Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatı yönlerinden 7 ila 9 kuvvetinde (75-90km/sa) kuvvetli fırtına bekleniyor. Ege'de Salı günü ilk saatlere kadar fırtınanın etkili olacağı tahmin ediliyor.

Doğu Karadeniz'de Salı günü akşam saatlerinden sonra batı ve kuzeybatı yönlerinden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75km/sa) fırtına bekleniyor. Doğu Karadeniz'de Çarşamba günü ilk saatlere kadar fırtınanın etkili olacağı tahmin ediliyor.

ADANA'DA SAĞANAK YAĞIŞ
Adana'da etkisini sürdüren sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Kentte dünden itibaren süren yağış nedeniyle bazı yollar ve köprü altlarında su birikintileri oluştu.

Merkez Sarıçam ilçesi Tarsus-Adana-Gaziantep otoyolunda köprü altında bir metreyi aşan su birikintisi nedeniyle 5 araç mahsur kaldı. Araçlarından kendi imkanlarıyla çıkanlar durumu polis ve Adana Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerine bildirdi.

Olay yerine gelen ekipler, minibüste mahsur kalan bir kişiyi bot yardımıyla kurtardı.

Araçlar, suyun çekilmesiyle kurtarılacak.

Habertürk