YGS'de şifre iddiaları ile sınavın iptali için açılan davada ÖSYM'nin savunması bugün bekleniyor. Savunmanın teslimi için bugün son gün.YGS'de puanlarının düşük hesaplandığı iddiasıyla ÖSYM'ye başvuranların sayısı ise 20 bini geçti. ÖSYM  itirazların önüne geçmek için adayların cevap anahtarlarını internet sitesinde yayınladı.
   
YGS'de sınav takvimi işliyor ama tartışmalar bitmiyor. ÖSYM, YGS puanlarını açıkladı; sonucu beğenmeyen bazı adaylar itiraz edip de puanlarını yükseltince diğer adaylar da ÖSYM önünde itiraz kuyruğu oluşturdu. Türk Eğitim-Sen'in elindeki rakamlara göre yapılan itirazlar 20 bini geçti.

Bu sefer ortaya takvim sorunu çıktı. Çünkü ikinci basamak sınavı için başvurular 11 Mayıs Çarşamba günü bitecek ama YGS'ye 27 Mayıs'a kadar itiraz edilebilecek. Yani, itirazı sonucunda, 20 Mayıs'ta "ikinci basamağa girebilirsiniz" yanıtını alan bir adayın durumunun ne olacağı belirsiz.
Karışıklık yaşanmaması için ÖSYM incelemelerini hızlandırdı.

YARGININ KARARI ÇOK ÖNEMLİ
YGS'nin iptalini görüşecek Ankara 7. İdare Mahkemesi'nin savunma için ÖSYM'ye verdiği süre ise doluyor. Yargıdan çıkabilecek bir yürütmeyi durdurma ya da iptal kararında başa dönülecek. Açıklanan puanların ya da itirazların anlamı kalmayacak çünkü ÖSYM en baştan YGS yapmak zorunda kalacak.
Sınav takvimi nedeniyle ayrı bir YGS yapamayacak olan ÖSYM ilk ve ikinci basamakları bu seneye özgü olarak tek sınavda birleştirecek.



Habertürk