MECLİS 4 GÜN BOYUNCA, GECE 24'E KADAR ÇALIŞACAK
Meclis Genel Kurulu'nun gündeminde bu hafta 2B olarak adlandırılan orman özelliğini yitirmiş arazilerinin satışını öngören Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun Tasarısı ile Toplu İş İlişkileri Kanun Tasarısı da yer alıyor. 
Söz konusu üç tasarı da temel kanun olarak görüşülecek. 
AKP'nin geçen hafta Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilen grup önerisiyle Genel Kurul, 2 Nisan Pazartesi, 3 Nisan Salı , 4 Nisan Çarşamba ve 5 Nisan Perşembe saat 24'e kadar çalışacak. 

KOMİSYON GÜNDEMLERİ

Bilişim ve İnternet Araştırma Komisyonu 2 Nisan Pazartesi saat 13.15'te toplanacak. Komisyon, 2 Nisan 2012 tarihine kadar gerçekleştirilen komisyon çalışmalarını değerlendirecek. Komisyon 3 Nisan Çarşamba günü de saat 15.15'te toplanırken, gündeminde ise İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Doç.Dr. Mustafa Akgül ile Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Dr. Atilla Özgit'in Türkiye'nin Bilişim Politikaları ve İnternetin Ülkemizde Kullanımı konulu sunumu yer alıyor. 
4 Nisan Çarşamba günü saat 10.30'da AB Uyum Komisyonu, Kolluk Gözetim Komisyonu Kurulması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı'nı ele alacak. 
Dışişleri Komisyonu 4 Nisan Çarşamba günü saat 11.00'de toplanacak. Komisyonun gündeminde ise, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Endonezya Cumhuriyeti Hükümeti Arasında İşgücünün Geliştirilmesi Hakkında Mutabakat Zaptının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Makedonya Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Hava Ulaştırma Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı, 1992 Petrol Kirliliği Zararının Tazmini İçin Bir Uluslararası Fonun Kurulması ile İlgili Uluslararası Sözleşmenin 2003 Protokolüne Katılmamızın Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı, Gemi Yakıtlarından Kaynaklanan Petrol Kirliliği Zararının Hukuki Sorumluluğu Hakkında Uluslararası Sözleşmeye Katılmamızın Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı, 2004 Gemi Balast Suyu ve Sedimanlarının Kontrolü ve Yönetimi Hakkında Uluslararası Sözleşmeye Katılmamızın Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı, 1978 Protokolü ile Değişik 1973 Tarihli Denizlerin Gemiler Tarafından Kirletilmesinin Önlenmesine Ait Uluslararası Sözleşmeyi Değiştiren 1997 Protokolüne Katılmamızın Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı,Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Bulgaristan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Karayoluyla Uluslararası Yük ve Yolcu Taşımacılığı Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı yer alıyor.



Anka