Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü'nde yakalanan ve FETÖ'nün Hava Kuvvetleri imamı olduğu iddia edilen Adil Öksüz ve akrabalarına ilişkin araştırma yaptı. MİT tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen belgelere göre, Öksüz'ün eşi Aynur Öksüz, kalkışmadan 15 gün önce 30 Haziran 2016'da üç çocuğu ile ABD'ye gitti. Belgelerde, Öksüz'ün kız kardeşi Azize Türk'ün ABD'deki adresinin 260 Davidson Ave. Somerset olduğu, Türk'ün eşi Cemal Türk'ün FETÖ çatı iddianamesinde örgüt elebaşı Gülen'e en yakın isimler olarak bilinen Mollalar arasında yer aldığı, Türk çiftinin 2015'te yurtdışına çıktığı tespit edildi.

MİT AĞUSTOS 2016'DA BİLGİ VERMİŞ
Sözcü'den Asuman Aranca'nın haberine göre; MİT tarafından, 15 Temmuz'daki darbe girişiminden yaklaşık 1 ay sonra 13 Ağustos 2016 tarihinde Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, İçişleri ve Adalet Bakanlığı, Emniyet İstihbarat, KOM ve TEM Daire başkanlıklarına gönderilen yazıda, “Darbe teşebbüsünün sivil planlayıcılarından olan FETÖ/PDY üst düzey yöneticilerinden Adil Öksüz ve yakın akrabaları hakkındaki bilgiler” denilerek, yapılan araştırmaların sonucuna yer verildi.

15 GÜN ÖNCE KAÇMIŞLAR
Belgelere göre, Adil Öksüz'ün eşi Aynur Öksüz, 30 Haziran 2016'da yani darbe girişiminden tam 15 gün önce 3 çocuğuyla birlikte ABD'ye gitti. Adil Öksüz'ün, bir diğer kardeşi olan Azize Türk'ün ise ABD'de 260 Davidson Ave. Somerset adresinde yaşadığı belirlendi. Azize Türk'ün eşi Cemal Türk'ün ise Ankara Başsavcılığınca darbe girişiminden yaklaşık 10 gün önce 73 sanık hakkında hazırlanan FETÖ çatı iddianamesinde örgüt içerisinde Mollalar olarak adlandırılan şahıslar arasında yer aldığı kaydedilen belgelerde, Cemal Türk'ün 13 Mayıs 2015, eşi Azize Türk'ün ise 4 Ekim 2015'te İstanbul Atatürk Havalimanından yurtdışına çıkış yaptıkları ifade edildi.

16 TEMMUZ'DA YURT DIŞINA ÇIKMIŞLAR
Belgelerde, Cemal Türk'ün ağabeyi Süleyman Türk'ün de Konya Selçuk Üniversitesinde öğretim üyesi olarak görev yaptığı ve örgütün Konya doktorlar imamı olduğu belirtilirken, Süleyman Türk'ün eşi Hacere Türk ile birlikte kalkışmanın sabahı olan 16 Temmuz günü İzmir Adnan Menderes Havalimanından yurtdışına çıkış yaptıkları ve ABD Merkezli yatırım bankası Goldman Sachs'ın eski çalışanı olan FETÖ mensubu oğulları Selman Türk'ün yanına İngiltere'ye gitmiş olabilecekleri vurgulandı.

AMCAOĞLU SAVCI, DAYIOĞLU HAKİM 
Adil Öksüz'ün kaçmasına yardım ettiği gerekçesiyle 9 Ağustos 2016'da tutuklanan gazeteci Erdal Şen'in, Öksüz'ün eşi Aynur Öksüz'ün kız kardeşi Emine Şennur Şen ile evli olduğu belirtilen belgelerde, Öksüz'ün amcasının oğlu M.Ö.'nün Cumhuriyet Savcısı, dayısının oğlu A.D.'nin ise hakim olarak görev yaptığı ifade edildi.