MİT TIR'larının durdurulmasıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan tarafından yürütülen soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı. MİT TIR'larının durdurulmasının arkasında FETÖ'nün olduğuna ilişkin en önemli delillerden biri soruşturma dosyasına eklendi. FETÖ'nün TIR'ları durdurulma talimatını şifreli mesajlaşma programı Bylock ile verdiği ortaya çıktı. FETÖ'nün TIR'ların durdurulmasına giden ihanet sürecinde bu program vasıtasıyla haberleştiği ve harekete geçtiği belirlendi.

15 İMAM ORGANİZE ETTİ
FETÖ adına TIR'larının durdurulması ihanetini organize ettikleri, TIR'ları durduran askerlere talimat verdikleri iddia edilen FETÖ'nün 15 sivil imamı hakkında geçtiğimiz haziran ayında gözaltı kararı verildi. 15 memur imamının, soruşturmadan bir süre önce haberdar edildikleri ve çeşitli bahanelerle izin alıp sırra kadem bastıkları tespit edildi. Memur imamlar ile Jandarma görevlilerinin Nevşehir Kozaklı'da bir otelde birlikte kalıp MİT TIR'ları olayını kurguladıkları belirlendi.

MİT İSİMLERİ VERDİ
Darbe girişimi sonrası aranan 15 imamdan bir tanesi olan Hasan Bektaş Çorum'da teslim olarak, diğer imamları deşifre etti. Bektaş, aralarındaki iletişimi tabletlerine yüklenen özel bir programla sağladıklarını anlattı. MİT TIR'larının durdurulması soruşturmasını yürüten savcılık da bu ifade üzerine harekete geçti. Savcılık, darbe girişiminden sonra 200 bin Bylock kullanıcısı olduğunu belirleyen MİT'e, bu 15 imamın da kullanıcılardan olup olmadığını sordu. Gelen cevap yazısında, TIR'ların durdurulması talimatını verdikleri iddia edilen 15 sivil imamın da FETÖ'nün örgüt içi haberleşme ağı 'Bylock' programını kullanan isimlerden olduğu belirtildi.

İŞTE O 15 SİVİL İMAM
MİT TIR'larının talimatını veren 15 imamın bazıları şunlar: TIR'ların durdurulması talimatını verdiği iddia edilen dönemin Jandarma Bölge Komutanı Hamza Celepoğlu'nun yanı sıra olaya adı karışan 7 jandarma ile irtibatı belirlenen Fen Bilgisi Öğretmeni Hamza Ali Ece, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda Daire Başkanı Muharrem G., Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nde sağlık uzman yardımcısı Mehmet Yıldırım E., Mustafa Kemal Atatürk Üniversitesi'nde Doçent Mesut C., Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Bölümü Yardımcı Doçent Mehmet Emin Ö., Konya Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesindeki Denetimli Serbestlik Müdürü Hasan Bektaş.

YENİŞAFAK