Yaş haddinden emekli olması sebebiyle düzenlediği basın toplantısında MİT'in bazı kamu kurumlarıyla paptığı anlaşmalara da değinen Karakullukçu, protokollerle vatandaşların özel hayatıyla ilgili bilgilerin kullanılacağı iddialarını ‘vahim' olarak niteledi. “Böyle bir şey olmaz. Varsa hukuksuzdur, mesnetsizdir, kişi hak ve özgürlüklerine saygısızlıktır. Böyle fişleme olur mu? Hukuki olmayan her şeyi reddediyorum.” dedi.
 
RAHATSIZ EDİCİ...
 
Birisinin fişlenmesi veya kayda geçirilmesinin herkesi rahatsız edecek bir konu olduğunu vurgulayan Danıştay Başkanı, şöyle devam etti: “Benim özel hayatım. Beni takip edebilirsin, telefonlarımı dinleyebilirsin, zaten dinleniyor, hepimizinki dinleniyor. Sizinkiler de dinleniyor merak etmeyin. Böyle bir tedirginlik oluştu. Simitçi bile ben de dinleniyorum diyor. Böyle bir şey olmaz. Varsa hukuksuzdur, mesnetsizdir, kişi hak ve özgürlüklerine saygısızlıktır. Böyle fişleme olur mu? Fişlemeden yargılanan bir sürü kamu görevlisi var. Aynı hatanın bir daha yapılması mümkün mü? Konuyla ilgili çok bilgim yok ama böyle bir şey hukuki değil. Hukuki olmayan her şeyi reddediyorum.”
 
İNSANLARI ÖZGÜR BIRAKIN
 
Danıştay'ın başörtüsü kararının uygulanmamasıyla ilgili soruya ise Karakullukçu, kararın ‘baroların avukatlara başörtülü kimlik vermesi' gerektiği yönünde olduğunu hatırlattı. Şu ifadeleri kullandı: “Bu arkadaşlarımız mesleklerini icra ederlerken de kimliğini aldığına göre mahkemelerde de bu kullanılabilir anlamını çıkarabiliyor bir kesim. Aslında bizim avukatlar mahkemelere gider diye bir kararımız yok. Ama kararın tümünün gerekçesi itibarıyla bundan bu sonuç çıkıyor. Diyoruz ki bu arkadaşlarımız kimlik sahibi olduğuna göre mesleklerini de böyle ifa eder. Bu çok önemli değil. Her şeyi kendimize sanki demokrasi elden gidiyor, sanki irtica hortluyor. Ben inanmıyorum arkadaşlar. İnsanları özgür bırakın. Nasıl kendini ifade edebiliyorsa etsin ama belli bir şey içinde.”