Müge Anlı'nın Van depremi ile ilgili sözleri tüm cephelerden tepki aldı. Anlı'nın sözleri ırkçılığı desteklediği yönünde eleştirildi.

MÜGE ANLI'NIN O SÖZLERİ
 
Müge Anlı, "Herkes haddini bilecek. Yeri geldi mi taş atacaksın, Mehmetçik'i kuş avlar gibi avlayacaksın sonra zor günlerde canım cicim deyip, yardım isteyeceksin. O polisler hemen yardımına koştu oradakilerin. O taş atanların eli kırılsın. Askerlerimize polislere zeval vermesin" ifadelerini kullandı.
 
ATV'DEN AÇIKLAMA İSTENDİ
 
Anlı'nın Van'da depremden zarar görenlere yönelik bu sözleri sosyal medyada yayıldı ve Anlı'nın istifa etmesi ya da ATV'nin durumla ilgili bir açıklama yapması istendi. Şikâyet etmek isteyenler için ATV müşteri hizmetlerinin telefonu yüzlerce kişi tarafından paylaşıldı. ATV müşteri hizmetlerinin telefonları kısa sürede kilitlendi. Anlı'nın sözleriyle ilgili program yetkilileri henüz bir özür dilemedi.
 
216. MADDEDEN DAVA AÇILACAK
 
Cevat Beşi ve Fatih Mehmet Şahin Bianet'e Müge Anlı hakkında dava açacaklarını belirtti. İzmir Barosu Yönetim Kurulu üyelerinden avukat Ayşegül Altınbaş'la görüştüklerini ve Anlı hakkında Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" başlıklı 216. maddesinden dava açma hazırlığında olduklarını ifade eden Beşi, şöyle dedi:
 
TOPLU BİR DAVA AÇILABİLİR
 
"Sessizlik ve itirazla bu durum düzelmiyor. Medyada bu tür söylemlerin önlenmesi amacıyla hukuki yollara başvurmak şart. Şu anda müdahil olarak Fatih Şahin ve ben başlıyoruz ancak çok sayıda talep var; toplu bir dava açılabilir."
 
IRKÇILIK MÜSAMAHA GÖSTERİLMEYECEK BİR SUÇTUR
 
"Irkçılık, müsamaha gösterilemeyecek bir suçtur" Deprem sonrasında medya çalışanlarından gelen ırkçı ifadelerle ilgili Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Genel Yönetim Kurulu da yazılı bir açıklama yaptı. ÇGD, ırkçılığın yasalara göre bir suç olduğunu ve medya yöneticilerinin bu tip haber ve yorumlara ekranlarda, gazetelerde ve internet sitelerinde yer vermemelerinin mesleki bir zorunluluk olduğunu belirtti.


ensonhaber.com