***Muğla Barosu Başkanı Av. Mustafa İlker Gürkan, Muğla Barosu avukatlarının, davaların karşı tarafı niteliğindeki ya da onların yakını kimseler tarafından eylemli saldırı altında olduğunu vurgulayarak, bu saldırıların hukuka saldırı olduğunu ve bu saldırıları şiddetle protesto ettiklerini kaydetti.

***Avukatların hukukun araçları olduğuna dikkat çeken Baro Başkanı Gürkan, “Bizi yıldırabilecek güç, yeryüzünde yoktur ve hiç olamayacaktır. Hele ‘biz aşiretiz asarız, keseriz’ diyenler iyice bilmelidirler ki, hukukun izin verdiği bütün ‘belaları’ başlarına yağdırırız. Zorbalığa geçit vermeyiz. Herkes haddini bilmelidir” diye sert çıktı.


Muğla Barosu Başkanı Av. Mustafa İlker Gürkan, başta, Bodrum, Marmaris ve Fethiye olmak üzere Muğla Barosu avukatlarının eylemli saldırı altında olduğunu vurguladı. Adliye binalarında, sokakta, telefon ve internet yolu ile yapılan sataşma ve tehditlerin artık fiili saldırıya dönüşmüş durumda olduğuna dikkat çeken Baro Başkanı Gürkan, şunları söyledi:“Bodrum’da Av. Fethi Kaya’ya, Marmaris’te Av. Aydın Toraman’a, Fethiye’de Av. Ferah Telçelik Uzun’a, Av. Günay Öztürk’e ve son olarak yine Bodrum’da Av. Özlem Durmuş’a üstelik tekrarlanarak saldırılar gerçekleştirilmiştir. Davaların karşı tarafı niteliğindeki ya da onların yakını kimseler tarafından gerçekleştirilen saldırıları şiddetle protesto ediyoruz. Yine Bodrum’da Av. Erdal Turan’ın kolluk güçleri tarafından basit bir trafik sorunu nedeniyle darp edilmesini, tekme tokat dövülmesini, ters kelepçelenmesini üstelik bunların yol ortasında birkaç polis tarafından yapılmasını, olay sonrası mesleki taassupla davranan ilgili amirlerin tutumunu da şiddetle kınıyoruz. Avukatlara; sokak ortasında ve resmi üniforma altında bunlar yapılırsa, bir takım, kendini bir şey sanan kişilerin saldırıları, elbette sıraya girecektir.”

“BU SALDIRILAR HUKUKA SALDIRIDIR”
Bu saldırıların basit birer “darp” ya da “mala zarar verme” eylemi olmadığına işaret eden Baro Başkanı Av. Mustafa İlker Gürkan, “Bu saldırılar ‘hukuka saldırıdır’.  Av. Özlem Durmuş ve diğer arkadaşlarımız görevlerinden ötürü, görevlerini layıkıyla yapmaya çalıştıkları için saldırıya uğramışlardır. Nedeni ne olursa olsun avukat arkadaşların görevlerinden ötürü ve/veya avukat kimlikleri nedeni ile kötü muamele, büro baskını, hakaret ya da darp gibi saldırıya maruz kalması kabul edilemez. Hukukun gücünü kabul etmek istemeyenler, ‘gücün hukukunu’ yaratma çabasındalar. Arabulucu kurumları yargılamanın içine sokmak isteyenlerin ‘geleceğe ilişkin fotoğrafıdır’ olanlar” dedi.

“NASIL OLUR DA JANDARMA FEZLEKESİNDE YER ALMAZLAR?”
Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Sayın B. Tufan Turan başta olmak üzere olaylara duyarlılıkla yaklaşan ve yakından ilgilenen, yargı mensuplarına teşekkür eden Gürkan, “Ancak gerek bazı idari mercilerin gerekse bir kısım yargı mensuplarının olayı basit bir darp-yaralama diye algılayarak gereken özeni göstermekten ve değerlendirmeyi yapmaktan uzak durmalarını anlayamıyoruz. Bu umursamazlık; bu gün avukatların faaliyetlerini beğenmeyip ‘avukatları cezalandırmak’ yolunu seçenlerin, yarın; kolluk güçlerinin uygulamalarını, Savcıların, Yargıçların kararlarını beğenmeyip onları cezalandırmaya yönelmelerine yol açacak bir umursamazlıktır. Benzer nitelikteki fiillerinden ötürü defalarca şüpheli konumuna gelen, örgütlü olarak hareket ettikleri ayan beyan ortada olan, fiilen büro baskınına önderlik eden,  şikayette kimlik bilgileri verilmiş kimseler nasıl olurda Jandarma fezlekesinde yer almazlar?” diye tepki gösterdi.

“HUKUKUN İZİN VERDİĞİ BÜTÜN BELALARI BAŞLARINA YAĞDIRIRIZ”
Muğla Barosunun hiçbir avukatının yalnız olmadığını ifadene eden Baro Başkanı Gürkan, kendilerini yıldırabilecek bir gücün yeryüzünde olamayacağını vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:“Bir’i saldırıya uğrarsa o iş’i on avukat… On avukat saldırıya uğrarsa yüz avukat üslenir. Biz avukatlar hukukun araçlarıyız. Bizi yıldırabilecek güç, yeryüzünde yoktur ve hiç olamayacaktır. Hele ‘biz aşiretiz asarız, keseriz’ diyenler iyice bilmelidirler ki, hukukun izin verdiği bütün ‘belaları’ başlarına yağdırırız. Zorbalığa geçit vermeyiz. Herkes haddini bilmelidir. Hep konuşuluyor. ‘Bağımsız ve tarafsız yargı’ diye... Bağımsız ve tarafsız yargının can damarı, özgür savunmadır. Biliyoruz ve yaşıyoruz ki özgürlük verilmiyor. Alınıyor. Özgürlüğümüzü kazanmak ve savunmak için hiçbir engel tanımayacağımızı ve hiçbir şeyden yılmayacağımızı Muğla Barosu Avukatları adına kamuoyuna ilan ederim.”Baro Başkanı Av. Mustafa İlker Gürkan ve yaklaşık 100 avukat, Bodrum Adliyesi önünde toplanarak, bu saldırıları protesto ettiler.  




(mugladevrim)