Avukatı kurtarmak isteyen polisle çatışmaya giren Suriyelilerden 2'si yaralı, diğer 2'si ise kısa bir kovalamacadan sonra yakalandı.
 
Alınan bilgilere göre, Türkiye'ye yasa dışı yollarla giren 4 Suriyeli, sabaha karşı Antakya'daki bir evde kalan Suriyeli avukat M.E'nin ellerini bağlayarak, bir otomobile bindirdi.
 
Esed yanlısı olduğu iddia edilen Suriyeliler, muhalif avukat M.E'yi Suriye'ye kaçırmak üzere, Yayladağı Gümrük Kapısı'na doğru yol çıktı.
 
Yayladağı Gümrük Kapısı yakınlarında araçtan inen grup, rehineyle ormanlık alana doğru ilerledi. Bu sırada şüpheli aracı takibe alan Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri, gruba ''dur'' ihtarında bulundu.
 
Avukatı kurtarmak isteyen polisle çatışmaya giren Suriyelilerden 2'si yaralı, diğer 2'si ise kısa bir kovalamacadan sonra yakalandı. Kaçırılmak istenen avukat M.E ise yara almadan kurtarıldı.
 
Bu arada, kaçırılmak istenen avukatın, Suriye'de önemli davalarda avukatlık yaptığı ve muhaliflerin önemli isimleri arasında yer aldığı iddia edildi.
 
Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, ''Eylemde Türkiye'deki bazı kişilerin de bağlantısının olduğu tespit edildi. Çalışmalar neticesinde gözaltı sayısı da artabilir'' dedi.



AA