İSTANBUL - Büyükçekmece Belediyesi'ndeki rüşvet çarkının belgesi hard disk'ten çıktı.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla 14 Eylül'de başlattığı yolsuzluk operasyonunda işadamı Ahmet Bircan Eresin, üç çalışanıyla birlikte tutuklanmıştı. Şirket muhasebecisi A.K.'nin bilgisayarını inceleyen polis, rüşvetin belgesine ulaştı. Buna göre, tutuklu muhasebeci A.K., patronuna açık vermemek için kime ne kadar para verildiğini tek tek kaydetmiş. Kamu görevlilerine alınan sigara, ısmarlanan yemek ve pasta bile muhasebe kayıtlarına geçirilmiş.

'ELDEN YAPILAN ÖDEMELER'
Soruşturma dosyasına giren belgelere göre A.K., 'Elden yapılan ödemeler' ve 'Günlük kasa föyü' adı altında iki ayrı kayıt tutmuş. 'Elden yapılan ödemeler' başlığı altındaki notlarda, paranın şirketin yapı denetimcisi L.Ö.'ye elden verildiği, rüşveti dağıttığı görülüyor.

Akşam gazetesinde yer alan habere göre; L.Ö.'nün elden dağıttığı miktarın kayıtları şöyle:

- İSKİ S.B.'ye verilmek üzere (Kanal ruhsatı için) 5 bin TL,
- Belediye Özel Harcamalar L. Bey eliyle 50 bin TL,
- İSKİ S.B.'ye verilmek üzere (Kanal ruhsatı için) L. Bey eliyle 3 bin TL,
- Belediye için verilen 33 bin dolar L. Bey eliyle,
- Ek işler için verilen L. eliyle 45 bin TL.

BAŞKANA MEYVE, MÜDÜRE YENİ YIL HEDİYESİ
A.K.'nin 'Günlük Kasa Föyü' başlığıyla tuttuğu kayıtlara göre denetime gelen zabıta, polis ve BEDAŞ çalışanları başta olmak üzere birçok kamu görevlisine rüşvet verildiği görülüyor. Tapu çalışanlarına hediyeler alındığı, yemek ve sigaralar ısmarlandığı da yine kayıt altında: