Televizyonda yayınlanan bir yarışma programıyla tanınan Murat Özdemir, papağanına yaptığı işkence videosunu sosyal medya hesabından paylaşınca büyük tepki gördü. Dün akşam saatlerinde gözaltına alınarak Beşiktaş Asayiş Büro Amirliği'ne getirilen Özdemir,  burada yapılan işlemlerinin ardından sabah saatlerinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevkedildi.

Ters kelepçeli olarak adliye binasına getirilen Özdemir'e "hayvana eziyetten" işlem yapıldı ve Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edilmesine karar verildi. Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne götürülen Özdemir'in 21 gün hastanede yatacağı öğrenildi.

5 BİN 254 LİRA PARA CEZASI

Öte yandan Özdemir'e, 5 bin 254 lira para cezası uygulandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Şube Müdürlüğü'nce, Özdemir hakkında 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu'nuna istinaden idari yaptırım kararı alındı. 

Buna göre, Özdemir'e 5 bin 254 lira para cezası kesildi.

ARKA KAPIDAN GİZLİCE ÇIKARILDI

Öte yandan Özdemir’in savcılık sorgusu sürerken ifadenin alındığı koridora güvenlik nedeniyle geçişlere izin verilmedi. Adliye girişinde bir vatandaşın tepki gösterdiği Özdemir, sorgusunun ardından olası bir saldırı ihtimali karşısında savcılık katında bulunan arka kapıdan gizlice çıkarıldı.

AKIL HASTANESİNE SEVK EDİLDİ

Savcılıkça sorgulanan Özdemir, hakkında 5199 sayılı “Hayvanları koruma kanunu” kapsamında işlem yapıldıktan sonra akıl ve ruh sağlığının yerinde olup olmadığının anlaşılması için akıl hastanesine sevk edilip rapor alınmasına karar verdi. Savcılık, İstanbul Valiliğine yazdığı yazıda, 5442 sayılı İl idaresi Kanunun 11. Maddesi kapsamında kamu düzen ve güvenliği suçunun önlenmesi, kamu düzen ve güvenliğinin sağlanması amacıyla şüpheli Murat Özdemir’in akıl sağlığının yerinde olup olmadığının tespit edilmesini istedi.

POLİS MERKEZİNE GİRERKEN 'ACUN' DİYE BAĞIRDI

Sağlık kontrolünün ardından tekrar Beşiktaş Asayiş Büro Amirliği'ne getirilen Özdemir, polis aracından indirildiği sırada 'Acun' diye bağırdı. 

TARIM VE ORMAN BAKANI TWİTTER'DAN DUYURDU

Konu ile ilgili bir açıklama da Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'den geldi. Resmi Twitter hesabından bir açıklama yapan Pakdemirli, bakanlık olarak suç duyurusunda bulunacaklarını söyleyerek, "Toplumda infial uyandıran ve vicdanlarımızı derinden sarsan videoyu üzüntüyle izledim. İlgili şahıs hakkında Bakanlık olarak suç duyurusunda bulunulması için talimat verdim. Ayrıca şiddet gören papağanın güvenli bir ortama alınması için de Bakanlık olarak girişimlere başladık"  dedi.  

ÖMÜR GEDİK VE HAYVANSEVERLER KARAKOLUN ÖNÜNE GELDİ

Murat Özdemir'in gözaltına alındığı Beşiktaş Asayiş Büro Amirliği önüne hayvanseverlerle birlikte sanatçı Ömür Gedik de geldi. Gedik, Özdemir için "Böyle bir insanın sokakta dolaşmaması geriyor" dedi. 

Gedik yaptığı açıklamada, "Böyle bir insanın sokakta dolaşması, çoluğunun çocuğunun kızının, eşinin yanına gitmesi de tehlikeli. İnsanla insanlar diyorlar ya hani, benim için şu anda şurada bulunan papağan çok değerli. Bunun gerçekten sokakta dolaşmaması lazım. Ayrıca işkence ettiği papağanın bacağı kırık, Papağan zaten birini gördüğü zaman bağırıyor. Artık nasıl bir işkence gördüyse... Yasaklı bir ırk zaten, evinde bile bulundurmaması lazım. 

Bir tane de kedisi olduğunu öğrendik. Kedisi de zaten sürekli kaçıyormuş.  Televizyon programında ünlü olması bile çok acı. Keşke bu insanlar televizyona çıkarılırken inceleme yapılsa. Kimleri ünlü yaptığımız, kimlerin daha da ünlü olmak için hayvanlara veya insanlara eziyetler ettiğini düşünerek insanları televizyona çıkarsak. 

Umarım savcılık doğru karar verir ve dışarı çıkmaz. Yarın tekrar evine, kedisine, kızının yada eşinin yanına dönmez. Papağana büyük ihtimalle el konulacak. Bu olay bu raddeye getirilmemeliydi. Adamın akıl sağlığının yerinde olmadığı açıkça ortada. Ya bir hayvana yapacaktı. Ya bir çocuğa yapacaktı. Ya da bir kadına yapacaktı. Maalesef zaten hep hayvanlarla başlıyorlar. İnşallah adalet yerini bulur bu adam içeride cezasını çeker. İçeride verdiği ifadede, benim proteine ihtiyacım var. Getirin o kuşu kızartıp yiyeceğim diyormuş. Hala saçmalıyor" dedi. 

BAKAN PAKDEMİRLİ'DEN MESAJ

Öte yandan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli "Toplumda infial uyandıran ve vicdanlarımızı derinden sarsan videoyu üzüntüyle izledim. İlgili şahıs hakkında Bakanlık olarak suç duyurusunda bulunulması için talimat verdim. Ayrıca şiddet gören papağanın güvenli bir ortama alınması için de Bakanlık olarak girişimlere başladık" mesajını paylaştı. (Hürriyet)