Anayasa Partisi (AP) kurucu üyesi ve sözcüsü Mustafa el-Cundi AA muhabirine yaptığı açıklamada, 'Mursi, bu kararları alacağını daha önce muhalefet partileriyle yaptığı görüşmelerde bildirmemişti. Şimdi devrimin meşruiyetinden dem vuruyor. Mursi, kararlarını tamamıyla geri alana kadar diyaloğa hayır diyoruz, meydanlarda kalacağız' diye konuştu. Güçlü Mısır Partisi (GMP) Genel Sekreteri Ahmed Abdulcevad ise 'ulusal diyalog' çağrısına parti olarak yanıt verebilmeleri için diyaloğun mahiyeti, kimlerle olacağı ve hangi sorumlulukları yükleyeceğine dair bilgi sahibi olmaya ihtiyaç duyduklarını söyledi.

GÖSTERİLER DEVAM EDECEK

Sol ve liberal eğilimli muhalif partiler, Mursi yaptığı anayasal düzenlemeleri iptal edene kadar meydanlarda kalıp gösterilere devam edeceklerini belirtmişti. Müslüman Kardeşler Teşkilatı ve İslami eğilimli Nur Partisi (NP) ise Mursi'nin anayasa düzenlemelerini desteklemek amacıyla karşıt gösteriler düzenliyor. Öte yandan ülke genelindeki çoğu mahkemede Hakimler Odası'nın önceki gün yaptığı 'iş bırakma' çağrısına uyularak iş bırakıldığı veya yavaşlatıldığı bildirildi. 

MAHKEMELERDEN İŞ BIRAKMA EYLEMİ

Ülke genelindeki mahkemelerden edindikleri bilgilere göre, 25 bidayet mahkemesinden 23'ünde iş bırakma ve iş yavaşlatma eylemine gidildi. 8 istinaf mahkemesinden 2'si de eyleme katılırken, Anayasa Mahkemesi ve İdare Mahkemesi iş bırakma veya yavaşlatma eylemine katılmayacağını duyurdu. Müslüman Kardeşler Teşkilatı, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin yaptığı anayasa değişikliğine destek olmak amacıyla Kahire'de düzenleyeceği 'milyonluk' gösterisini erteleme kararı aldı. Bugün öğleden sonra İskenderiye'de yapılması planlanan destek gösterisi ertelenmezken, muhaliflerin protesto gösterilerinin bugün de devam edeceği bildirildi.