Bulanık ilçesinde saat 13.35'te 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, 5.0 büyüklüğündeki depremin merkez üssünün Bulanık İlçesi Sultanlı Köyü olduğunu açıkladı. 

5 kilometre derinlikte meydana gelen deprem, Muş'un yanı sıra Erzurum ve Ağrı'da da hissedildi.

İlk tespitlere göre depremde önemli hasar olmadı. Bazı köylerde hayvan barınaklarının yıkıldığı bilgisi alındı.

BAZI EVLERDE HASAR  VAR
Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede ve Bulanık Belediye Başkanı Ziya Akkaya, NTV’nin canlı yayınına katılarak sarsıntıyla ilgili bilgiler verdi.

Bulanık’taki bazı evlerde hasar oluştuğu bilgisini aldıklarını belirten Dede, “Deprem sırasında merkezdeydim. Depremi hissederek dışarıya çıktım. Köylerden haber bekliyoruz” dedi.

Sarsıntıdan sonra telefon hatlarının kilitlediğine de dikkat çeken Dede, bölgeyle irtibat kurmakta zorlandıklarını söyledi.

Bulanık Belediye Başkanı Ziya Akkaya ise ilk bilgilere göre depremde can kaybı olmadığını ifade etti.

Akkaya, “Can kaybı yok, yaralı yok. Ama mal kaybı var. Sultanlı köyünde bazı evlerde hasar oluştu, büyük çatlaklar var. Hayvan barınakları yıkıldı, bazı hayvanlar telef oldu. Enkaz altında kalan hayvanları kurtarmaya çalışıyoruz" dedi.

Deprem nedeniyle halkın büyük panik yaşadığını dile getiren Akkaya, bölgedeki hava koşulları hakkında da bilgi verdi.

Başkan Akkaya, "Şu anda kar yağışı var ama yollarımız açık. Diğer köylerden haber alıp, birkaç saat içinde daha net bilgi verebiliriz" diye konuştu.

Muş'un Bulanık ilçesinde geçen yıl Şubat ayında büyüklüğü 3.7 ile 4.5 arasında değişen peşpeşe depremler paniğe neden olmuştu.





NTV