TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi İleri Teknolojik Radyoterapi Sistemi'nin açılış törenine katıldı.

Açılışa gelişinde gazetecilerin, ''Askere sivil yargı yolunu açan düzenlemenin iptaline'' ilişkin soruları üzerine Şahin, Yüksek Mahkemenin gerekçeli kararı Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra mutlaka bir değerlendirmenin yapılacağını söyledi. Şahin, ''Hukuk boşluk kabul etmez. Mutlaka yasama organı bu boşluğu dolduracaktır'' dedi.

Bir gazetecinin, ''Şu anda iptalle eski yasa mı geçerli, yoksa boşluk mu oldu?'' sorusu üzerine Şahin, ''Bunun değerlendirmesini ben yapmayayım. Onun değerlendirmesini uygulamayı yapan hukukçular, hakimler, savcılar yapar'' karşılığını verdi.
TBMM Başkanı Şahin, ''Bu durumun Ergenekon ve devam eden bazı soruşturma ve davaları da etkileyip etkilemeyeceğine'' yönelik soruya, ''Bunları bana sormayın'' yanıtını verdi.

Bir gazetecinin, ''Hukukçu olarak bir değerlendirme yapmasını istemesi'' üzerine de Şahin,''Hayır. Bunu bana sormayın. Meclis Başkanı olarak bu konularda görüş belirterek yönlendirici olmak istemem. Her yasanın uygulanmasından sorumlu ki bu düzenleme hukuki alanda bir düzenleme ise ceza yasalarıyla ilgili bir düzenleme ise örneğin, tabii ki savcılarımız, hakimlerimiz bunu değerlendirecektir ama Anayasa Mahkemesinin bu iptal kararından sonra demin de ifade ettiğim gibi mutlaka yasama organı bir değerlendirme yapacaktır.''

Şahin, ''Ortaya çıkan bu durumdan sonra Anayasa'nın 145'inci maddesinde bir değişiklik yapılmasına ihtiyaç duyulup duyulmayacağının'' sorulması üzerine ise ona da yasama organının karar vereceğini söyledi.

''Balyoz Harekatı ile ilgili Genelkurmay Başkanlığının dün yaptığı açıklamanın hatırlatılması'' üzerine Şahin, ''Siz sürekli kamuoyunu bilgilendiriyorsunuz. Bu konuda benim de sizden aldığım bilgiye göre özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcılığı inceleme yapıyor. Onun sonucunu bekleyelim'' dedi.

AA