Gözaltında etkin pişmanlıktan yararlanmayıp tutuklama istemiyle sevk edildiği sulh cezada etkin pişmanlıktan yararlanmak isteyen bir askerin ifadesi, FETÖ'nün gözaltına alınan örgüt üyelerine konuşmaması için ne tür talimatlar verdiğini gösterdi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ'nün TSK'daki kripto üyelerinin tespiti için yürüttüğü ankesörlü telefon soruşturmasında gözaltına alınan muvazzaf subay B.A. tutuklama istemiyle İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği'ne sevk edildi.

NEZARETTE BASKI
B.A., hâkimlikteki savunmasında emniyette ifade verdiğini ancak doğru olmadığını söyledi. Emniyette ifade verirken aynı nezarette kaldığı şüphelilerden yaşça büyük olanların kendisine, 'Etkin pişmanlıktan yararlanma. Yararlanırsan suçu kabul etmiş olursun. Herhangi bir değişiklik olmaz. Bizi kandıramazlar ancak gençleri kaldırırlar' şeklinde baskı yaptıklarını aktardı ve şunları söyledi:

İZ YOK
2014'te mezun oldum. Tayinim İstanbul Hava Harp Okulu'na çıktı. Beni 'Mehmet' isimli kişi aradı. Fen bilgisi öğretmeniydi. Birçok kez Bakırköy'de buluştuk. Üsküdar Kısıklı'daki bir evde sohbetlere katıldım. 'Elif Gıda' adlı işyerindeki ankesörlü telefondan arandığım iddia edilmiştir. Bu büfeyi bilmiyorum. Ancak tanımadığım numaraları açmıyordum çoğu zaman...

GÖRÜŞMELER KISA SÜRERDİ
Telefonu açtığım zamanlarda ise her zamanki buluştuğumuz yere gelirsiniz sohbet ederiz, diyorlardı. Arkadaşlarım E.E. ve E.H. ile birbirimizden habersiz bu yapıya mensuptuk. Ayrı ayrı bizi çağırmışlar farklı yöntemlerle çağrıldığımızı aynı evde buluşunca anladık. Görüşme sürelerinin kısa olmasının nedeni çok kısa bir şekilde görüşme yapılacak yerin zamanının bildirilmesinden kaynaklıdır. Görüşme uzun sürdüyse eğer, 'Diğer elemanlar neden gelmiyor, neden telefonları açmıyorlar' şeklinde sorgu sual edildiğimiz zamanlardır.

Vatan Gazetesi