15 Temmuz darbe girişimi sonrasında FETÖ’nün medya yapılanmasına yönelik yapılan operasyon kapsamında tutuklanan gazeteciler Nazlı Ilıcak ile Ahmet-Mehmet Altan kardeşlerin de arasında olduğu 17 sanığın yargılanmasına başladı. İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasına tutuklu sanık Ahmet Atan katılmadı. Altan’ın kendi isteği ile duruşmaya gelmediği, bulunduğu cezaevinden SEGBİS sistemi ile savunma yapacağı öğrenildi. 
Tutuklu sanıklar Nazlı Ilıcak, Mehmet Altan, Fevzi Yazıcı, Şükrü Tuğrul Özşengül ve Yakup Şimşek ise duruşmada hazır bulundu. 

KONSOLOSLUK TEMSİLCİLERİ DE İZLEDİ
Duruşmaya izleyiciler tarafından da yoğun ilgi gösterildi. Norveç Büyükelçi temsilcisi, İngiltere, Almanya, Danimarka, Çek Cumhuriyeti, Fransa ve İsveç’in ise konsolosluk temsilcileri ile Uluslararası Af Örgütü, İnsan Hakları İzleme Örgütü duruşmayı izlemek için adliyeye gelenler arasında. Salona izleyici ve sanıkların alınmasının ardından duruşma salonun ses sistemindeki teknik bir sorun nedeniyle kimlik tespitine geçilemeden duruşma öğleden sonraya ertelendi.

3 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENİYOR
Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak, “TBMM’yi ortadan kaldırmaya teşebbüs”, “Türkiye Cumhuriyeti Hükumetini ortadan kaldırmaya teşebbüs”, “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs”, “silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek” suçlarından 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 7,5 yıldan 15’er yıla kadar hapis talebi ile yargılanıyor. 

Haklarında yakalama kararı bulunan davanın firari sanıkları Ekrem Dumanlı, Tuncay Opçin ve Emrullah Uslu hakkında ise, “TBMM’yi ortadan kaldırmaya teşebbüs”, “Türkiye Cumhuriyeti Hükumetini ortadan kaldırmaya teşebbüs”, “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” ve “silahlı terör örgütü yöneticisi olmak” suçlarından 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 15’er yıldan 22,5 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.


Hürriyet