ntvmsnbc

İSTANBUL - CHP'de dün yaşanan büyük kavgayı bugün bütün gazeteler manşetten verdi.

SAV'IN 'NO' TUŞUNA BASTI
Milliyet

Kılıçdaroğlu, Önder Sav'ı yönetimden sildi, Sav direndi. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu çıkıp "O koltuk babanın malı değil" dedi, Sav "CHP'nin eksenini kaydırtmam" diye karşılık verdi.

OKUNU ÇIKARDI
HaberTürk

CHP'de 73 yaşındaki Genel Sekreter Önder Sav, Kılıçdaroğlu'na savaş açtı ve hakim olduğu parti meclisine kurultay kararı aldırdı. Sav, "İçerideki ve dışarıdaki düşmanlar CHP'yi eskitemedi, Kılıçdaroğlu da eskitemeyecek" dedi. Kılıçdaroğlu, karşı hamle olarak Önder Sav ve ekibini yönetimin dışında bıraktı ve "Koltuklar kimsenin malı değil. Ömür boyu oturanlar ne verdi? Partideki korku imparatorluğunu yıktık" diye konuştu.

KILIÇLAR ÇEKİLDİ, SAV'I SİLDİ
Hürriyet

Kılıçdaroğlu, verdiği destekle kendisine genel başkanlık yolunu açan Sav ile köprüleri attı. CHP tarihinin en uzun süreli genel sekreteri olan Önder Sav'ı MYK dışında bıraktı.

BRÜTÜSLER SAVAŞI
Taraf

Bir Birinci Cumhuriyet trajedisi... Baykal'a yönelik kaset komplosunun ardından CHP'nin başına geçen Kılıçdaroğlu ile ikinci adam Sav arasındaki ipler tüzük kavgası nedeniyle beş ayda koptu. Kılıçdaroğlu kendisini ağır ifadelerle suçlayan Sav'ı yeni yönetime almadı. Partideki Baykal yanlıları ise iktidar savaşında Kılıçdaroğlu'nun yanında yer aldı. Ancak onlar da kurultay istiyor.

GANDİ DARBEYİ 'SAV'DI
Radikal

Yargıtay'ın tüzük uyarısı karşısında tasfiye edileceğini anlayan Önder Sav, PM'den tüzük kurultayı kararı aldırmak istedi. Kılıçdaroğlu'nun kendisine rağmen atılan adıma tepkisi sert oldu, Sav'ı tasfiye ederek Gürsel Tekin'i ikinci adam ilan etti.

CHP'DE DERİN KIRILMA
Cumhuriyet

Seçim sürecine girilirken parti yönetim krizinin pençesine düştü. Kılıçdaroğlu ve Sav köprüleri attı, yollar 5 ay sonra ayrıldı. Ortaya çıkan kaos tablosunun çözümü için gözler yargıya çevrildi.

CHP'DE ÇİFT BAŞLI YÖNETİM KAOSU
Sabah

Tüzük tartışması CHP'de ipleri kopardı. Kılıçdaroğlu yeni yönetim oluşturdu ancak Sav ekibine göre yasal olan eski yönetim.

CHP'DE İÇ SAVAŞ
Vatan

Kılıçdaroğlu, "53 yıldır bu zihniyet yüzünden iktidar olamıyoruz" gerekçesiyle Önder Sav hakimiyetine son verdi. Sav, "CHP'yi sana öğreteceğim" diyerek liderine savaş ilan etti.

LİDER KILICI
Akşam

Geceyarısı krizi sabah tırmandı, Kılıçdaroğlu'nun 12'inci, Sav'ın 4'üncü kattaki odalarında savaş karargahları kuruldu. Kılıçdaroğlu "Partideki korku imparatorluğunu yıkıyoruz" deyip ipleri kopardı.

CHP'DE İÇ SAVAŞ
Zaman

Başsavcı'nın uyarısı ile yeni tüzüğü hayata geçirmeye çalışan CHP, birbirine girdi. Genel Sekreter Sav, disiplin suçu işlemekle itham ettiği Kılıçdaroğlu'nu by-pass edip kurultay kararı aldı, "Lider tasallutunu püskürteceğiz, burası aşiret değil" dedi. Yeni yönetime Sav'ı almayan CHP lideri ise aynı sertlikte cevap verdi: Korku imparatorluğunu yıktık, koltuklar kimsenin malı değil. Gücünü bir yerlerden alanlar artık bu partide olmamalı."

PARAMPARÇA
Star

CHP tarihinin en büyük hizip savaşını yaşadı. Kılıçdaroğlu ile Sav 'tüzük' savaşı nedeniyle birbirini ağır sözlerle suçladı. Partide 2 genel sekreterli ve MYK'lı çift yönetim oluştu. Kılıçdaroğlu, Önder Sav'a kapıyı gösterdi.

CHP'YE YENİ ROTA
BirGün

Kılıçdaroğlu, MYK üyelerini açıklarken yeni CHP'nin inşasına vurgu yaptı ve partide yeni bir dönem başlattığının altını çizdi.

KILIÇDAROĞLU NİHAYET LİDER
Posta

Seçildikten altı ay sonra 10 yıllık genel sekreter Önder Sav'ı devirip parti yönetimini eline geçirdi. Genel Sekreter Önder Sav, CHP liderliğine getirdiği Kılıçdaroğlu'nun kendisini parti yönetiminden sildiğini görünce darbe yapmaya kalktı. Kılıçdaroğlu ise Sav'sız yeni yönetimi açıklayıp "O koltuk babanın malı değil, korku imparatorluğunu yıktık" dedi.