SHP döneminde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Prof. Dr. Nurettin Sözen'in başı, başkanlıktan ayrıldıktan 22 yıl sonra yine İSKİ nedeniyle derde girdi. Sabah gazetesinin haberine göre, İSKİ skandalı nedeniyle başkanlığı döneminde zor günler yaşayan Sözen, koltuğu kaybetmesine neden olan İSKİ'nin sorunlarıyla yıllar sonra yeniden uğraşıyor.

22 YILLIK BAŞ AĞRISI

İddialara göre, İSKİ tarafından 1990'lı yıllarda düzenlenen bir etkinliğin masrafları denetiminden geçemeyince, dönemin harcama yetkilisi olarak belediye başkanı sıfatıyla Sözen'e zimmet çıkarıldı. İSKİ personelinin düzenlediği bir etkinliğin masraflarının İSKİ'den karşılanması nedeniyle 2 bin liranın Sözen'den alınması kararlaştırıldı. Belediye başkanı olması nedeniyle paranın ödenmesi için tebligat yapılması gündeme geldi.

KOLTUĞUNDAN ETTİ

1990'lı yılların başında Türkiye gündemi İSKİ'de yaşanan skandallarla çalkalanmıştı. Dönemin İSKİ Genel Müdürü Ergun Göknel'in ihalelerde yolsuzluk yaptığına ilişkin ortaya çıkan iddialar nedeniyle Sözen de zor günler geçirmişti. 1993 yılında yapılan mahkeme sonucunda Göknel suçlu bulunurken, Sözen beraat etti. 1994 yılında yapılan yerel seçimlerde aday olmayan Sözen, 2002 yılında CHP'den Sivas milletvekili seçilmişti.