Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Ömer Faruk Aydıner tarafından 54 hakim ve savcı hakkında, "Selam Tevhid’de Kumpas" açılan ve Yargıtay 5. Ceza Dairesi’nde süren davanın firari hakimi Dursun Ali Gündoğdu ile firari savcıları Sadrettin Sarıyaka ve Adnan Çimen, dün gece gözaltına alındılar.

Ayrıca Dursun Ali Gündoğdu ve Sadrettin Sarıkaya’nın yakalandığı evi kiralayan Erol Yılmaz İrfanoğlu’nun da gözaltına alındığı öğrenildi. 



2 SAVCI EVDE, BİR SAVCI SOKAKTA YÜRÜRKEN YAKALANDI

Meslekten ihraç edilen eski hakim Dursun Ali Gündoğdu ile Hakan Fidan’ı 7 Şubat 2012 tarihinde ifadeye çağıran firari savcı Sadrettin Sarıkaya, Kayaşehir’de saklandıkları eve düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alındığı öğrenildi.
Aynı saatlerde Bakırköy’de düzenlenen operasyonla firari savcı Adnan Çimen’de Bakırköy’de sokakta yürürken gözaltına alındığı öğrenildi. 

Dursun Ali Gündoğdu ile Sadrettin Sarıkaya’nın yakalandığı evde iki tane boş pasaport, başka şahıslara ait nüfus cüzdanları, Fethullah Gülen'e ait kitaplar, internet bağlantısını sağlayan aparatlar, CD, usb cihazlarına el konuldu. 

Son Dakika: FETÖ soruşturmasında 3 önemli isim yakalandı

YAKALANMAMAK İÇİN TELEFON KULLANMAMIŞLAR

Gözaltına alınan hakim ve savcıların bir süredir takip altında oldukları belirtildi. Eski hakim ve savcıların yakalanmamak için hiçbir şekilde telefon kullanmadıkları öne sürüldü. Gözaltına alınan hakim ve savcıların yakın zamanda yurt dışına kaçaklarının belirlenmesi üzerine operasyon yapıldığı öğrenildi. 

Son Dakika: FETÖ soruşturmasında 3 önemli isim yakalandı
Sadrettin Sarıkaya

PASAPORTLARIN GERÇEKLİĞİ İNCELENECEK

Operasyonda şüphelilerin kaldığı evde ele geçirilen pasaportların gerçek olup olmadığının incelenmesi için Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü'ne gönderildi. Polis yetkilileri ilk incelemede boş pasaportların gerçeğe çok uygun olduğunu belirtti.

Son Dakika: FETÖ soruşturmasında 3 önemli isim yakalandı

Polis ekipleri firari hakim ve savcıları, evlerinde yapılan aramaların ardından sağlık kontrolü için Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirdi. 

MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı KCK soruşturması adı altında ifadeye çağıran dönemin özel yetkili Savcısı Sadrettin Sarıkaya ile hakim Gündoğdu, sağlık kontrolünden geçirilişleri sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtsız bıraktı.

Son Dakika: FETÖ soruşturmasında 3 önemli isim yakalandı


2 GÜN EK GÖZALTI SÜRESİ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanan şüpheliler, Vatan Caddesindeki Emniyet yerleşkesine götürüldü.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Ömer Faruk Aydıner, şüpheliler için 2 gün ek gözaltı süresi verdi. 

Yakalanan Gündoğdu, Çimen ve Sarıkaya, pazartesi günü Bakırköy Adliyesine getirilecek.

Gündoğdu, Sarıkaya ve Çimen'in, SEGBİS sistemiyle Yargıtay 16. Ceza Dairesine ifade vereceği öğrenildi.      

OLAYIN GEÇMİŞİ

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Ömer Faruk Aydıner tarafından hazırlanan iddianamede, FETÖ/PDY'nin "Selam Tevhid" soruşturmasında kumpas yaptığına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, o dönemde görev yapan 54 hakim ve savcı, "siyasal ve askeri casusluk", "silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek, kurulan örgüte üye olmak", "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs", “gizli kalması gereken bilgileri açıklama”, “suç uydurma”, “özel hayatın gizliliğini ihlal etme”, “hukuka aykırı olarak elde edilen verileri kaydetme”, “suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme”, “resmi belgede sahtecilik” ve “görevi kötüye kullanma” suçlarından, ayrı ayrı birer kez ağırlaştırılmış müebbet, birer kez müebbet hapisle 31 yıl 2 aydan, 67 yıl 3 aya kadar hapis cezalarına çarptırılmaları istendi.Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesince, son soruşturmanın açılmasına karar verilerek dosya, 54 şüpheli 1. sınıf savcı ve hakim oldukları için Yargıtaya gönderilmişti. 

HAKAN FİDAN'I İFADEYE ÇAĞIRMIŞTI

Savcı Sadrettin Sarıkaya, 7 Şubat 2012'de MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı ifadeye çağırmıştı.