Sağlık Bakanlığı, Afyonkarahisar'da 7 kişinin katarakt ameliyatı sonrası görme duyusunu kaybetmesiyle ilgili, ''özel tıp merkezini, enfeksiyon yönünden yapılacak inceleme sonuçlanıp enfeksiyon riskinin ortadan kalktığı tespiti yapılana kadar, cerrahi müdahale birimine hasta kabulünün, cerrahi işlemler ve sterilizasyon gerektiren tüm işlemlerin geçici olarak durdurulmasını'' kararlaştırdı.


İnanılmaz skandal!

Sosyal Güvenlik Kurumu ile anlaşmalı olan özel göz merkezinin gezici ekibi, geçen 26 Ekim'de Sandıklı'ya bağlı Hırka ve Emirhisar köylerine giderek, halkı göz taramasından geçirmiş, katarak oldukları söylenen köylüler Osman Yıldırım, Ahmet Ertürk, İsmet Öztürk, Kamil Öz, Mehmet Macit, Lütfiye Akkuş ve Salih Dalkılıç, göz merkezinde ameliyat edilmişti.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ da bugün yaptığı açıklamada "Gereken en sert şekilde yapılacak" demişti.

"HİJYEN ŞARTLARINDAN DOLAYI MEYDANA GELDİ"
Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, özel bir sağlık merkezinde aynı gün katarakt ameliyatı olan 7 kişinin görme duyularını kaybetmesine ilişkin olarak, söz konusu merkezin soruşturma sonucunda kapatılabileceğini belirterek, ''İlk bulgulara göre hijyen şartlarından dolayı olayın meydana geldiği anlaşılmıştır'' dedi.

Vali İmga şöyle devam etti: "Olaydan, hastalarımızın avukatları aracılığı ile Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunması üzerine bizim de haberimiz oldu. Afyonkarahisar'da faaliyet gösteren bir özel göz sağlık merkezi Sandıklı ilçemizin Emirhisar ve Hırka köylerinde göz taraması yapıyor. Belirli yaşın üzerindeki bu hastalarımıza da katarak teşhisi konuluyor. Söz konusu kişiler de bu göz sağlığı merkezinde katarak ameliyatı oluyorlar. Neticesinde görme bozukluklarının arttığı, bazıların da görme yeteneklerini tamamen kaybettikleri gerekçesiyle şikayetçi oldular. Soruşturma sürüyor. İlk bulgulara göre hijyen şartlarından dolayı olayın meydana geldiği anlaşılmıştır. Soruşturmanın bitiminde ayrıca bir açıklama yapacağız.''




Habertürk