Fevzi KIZILKOYUN

OTOMOBİL içinde kafasına ve göğsüne isabet eden 2 kurşunla öldürülen bankacı Mustafa Hastürk’ün katil şüphelisi ve fidye için işkadını kaçırttığı ileri sürülen Yargıtay Tetkik Hâkimi S., nefes kesen bir operasyonla, İstanbul’da bir yolcu otobüsünde, üzerinde cinayet silahıyla gözaltına alındı. Hastürk cinayetinden 5 gün önce de, 16 Mart’ta iş kadını M.M.’yi şartlı tahliye ile cezaevinden çıkan 4 kişiye kaçırttığı iddiasıyla da gündeme gelen Hakim S.’yle ilgili dosyayı alan Sincan Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturma izni vermesi üzerine, Organize Suçlarla Mücadele ekipleri çalışma başlattı.

TEKNOLOJİ KULLANMADI

Teknik takibe takılmamak için cep telefonu, internet, mail gibi iletişim araçları kullanmayan S.’nin yakalanması için özel ekip kuruldu. Ekip, S.’nin daha önce görev yaptığı illerde ve akrabalarıyla bağlantıya geçerek çalışma başlattı. Yapılan çalışmalarda S.’nin izine İzmir’de ulaşıldı. İzmir’e giden ekip, S.’nin park ve sokaklarda yatıp kalktığı değerlendirmesiyle, İzmir Emniyeti’yle birlikte bu tür yerlere baskınlar yaptı. Baskınlardan korkan S.’nin bir şehirlerarası otobüsle İstanbul’a kaçtığı belirlendi. Peşine düşen ekip, otobüs şoförüyle bağlantıya geçerek İstanbul girişinde ‘mola’ vermesini istedi. Otobüs durduğunda da polis ekipleri S.’yi, gözaltına aldı.

‘KAFAMA SIKACAKTIM’

Saçı sakalı birbirine karışmış bir halde yakalanan S.’nin üzerinde bankacı Hastürk’ün öldürülmesinde kullanılan cinayet silahı çıktı. Ruhsatsız tabancayı ateşlemeye hazır halde üzerinde taşıdığı belirtilen S., polisi karşısında gördüğünde, “Kafama sıkacaktım, namluya mermi sürmüştüm ama buna da fırsat vermediniz” dedi. S.’nin polise verdiği ilk bilgilerde, bankalara ve piyasaya yüklü miktarda borçlandığını belirterek, şöyle dediği öne sürüldü: “Bankacı benim kuzenimdi. Birlikte büyüdük. Bana yardımcı olmasını ve kredi vermesini söyledim. Olumsuz cevap alınca kendimi kaybettim. Uyuşturucu kullanıyordum. İş kadınını fidye için kaçırttım. Borçlarımı bu yolla ödemeyi planlıyorum.” Cinayet ve kaçırma olaylarının şüphelisi S. ile birlikte Ankara’da 7 kişi daha gözaltına alındı.