CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ndeki yolsuzluk dosyasının kapatılması için devreye girdiğini ileri sürdüğü HSYK üyelerinin Prof. Dr. Bülent Çiçekli ile Ali Aydın olduğu ortaya çıktı. 26-27 Ekim’de Aydın ile Kayseri’de olduğunu kabul eden Çiçekli, “Adalet Günü nedeniyle halkla ilişkileri geliştirme faaliyeti için gittik” dedi. Cumhuriyet’in sorularını yanıtlayan Çiçekli, şunları söyledi:

Cumhuriyet'in haberine göre; Adalet Günü kutlamasıydı: Kurul olarak 25 Ekim’in olduğu haftayı “adli gün-yargı günü” olarak kutluyoruz. Yeni HSYK’nin ilk mesai günü de 25 Ekim. Böyle bir tesadüfi birliktelik olduğu için bu haftanın yargı günü olarak kutlanması kararı alınmıştı. Bu tarihlerde üniversitelerli, ilköğretim okullarıyla, halkla ilişkileri geliştirme faaliyetleri oldu. Ben ve Ali Aydın da Kayseri’deki faaliyete katılmak üzere görevlendirildik.

Savcı vardı, dosyayı konuşmadık: 27 Ekim’de ben ve Ali Aydın Kayseri’deydik. Programımız, sabah 10.00 civarı adliye ziyareti oldu. Müsait olan tüm hâkim ve savcılarla görüşmemiz oldu. Başsavcı bey zaten vardı programda. O soruşturmayı yürüten savcılardan birini ismen ve cismen tanıyorum. Diğer ikisini tanımıyorum. Söz konusu soruşturmayla ilgili ne gündem ne bir mevzu söz konusu oldu.

Kayseri Barosu'ndan Kılıçdaroğlu'na tepki

Mantık süzgecinden geçirilmemiş: Kayseri özel bir ziyaret değildi. Siyasetçi değilim ama Sayın Kılıçdaroğlu’nun yapmış olduğu açıklamalar biraz ezbere, özellikle belli kanallardan -tamam bazı tespitleri, birtakım dosyalarla ilgili çıkışları doğru olabilir- ama önüne gelen bilgiyi bir mantık süzgecinden geçirmeden açıklamasıyla izah ediyorum.

HSYK de yaptığı açıklamada, yolsuzluk iddiaları ile ilgili olarak kovuşturmaya yer olmadığına ilişkin kararın 23 Ekim’de verildiğini, kararın 26 Ekim’de onaylandığını belirterek kararın ilgililere 2 Kasım tarihinden itibaren tebliğ edilmeye başlandığını bildirdi. Açıklamada, “Kurul üyelerinin Kayseri’ye gitmelerinden önce soruşturma sonuçlanmıştır” denildi.





Cumhuriyet