Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği tarafından yürütülen terör örgütü PKK'nin şehir yapılanması KCK'ye yönelik operasyon kapsamında, PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ile yattığı İmralı Cezaevi'nde görüşen 47 avukatın da aralarında bulunduğu 51 kişiye yönelik gözaltı kararı olduğu ve bunlardan çoğunluğunun İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındığı ifade edildi.

Soruşturmayı yürüten özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcıları Adnan Çimen ve İsmail Tandoğan'ın yürüttüğü soruşturma kapsamında, hakkında gözaltı kararı verilen avukatlardan 18'inin İstanbul Barosu'na kayıtlı avukatlar olduğu dile getirildi.

Öcalan ile görüşen avukatlar

İstanbul Nöbetçi 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nce gözaltına alınmasına karar verilen şüphelilerin kaldığı ve çalıştıkları yerlere ilişkin arama kararı verildiği de belirtilirken, barodan gözlemci avukatların gelmesiyle birlikte hukuk bürolarında arama yapılacağı da kaydedildi.

Haklarında gözaltı kararı verilen avukatların hepsinin, İmralı Cezaevinde yatan terör örgütü elebaşı Öcalan ile zaman zaman haftalık olağan görüşmeleri gerçekleştiren avukatlar olduğu ve bu avukatların, Öcalan'ın talimatlarını örgüte iletmek suçlamasıyla gözaltına alınacağı aktarıldı. Soruşturma kapsamında İstanbul, Kocaeli, Bursa ve Denizli'nin de aralarında bulunduğu 16 ilde operasyon yapılırken, Diyarbakır'da yürütülen KCK operasyonunun, bu operasyonların dışında olduğu bildirildi.

Öte yandan gözaltına alınan ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde gözetim alında tutulan avukatların, Avukatlık Yasası uyarınca, Emniyette ifade vermeyecekleri ve avukatların tamamının gözaltına alınmasından sonra İstanbul Adliyesi'ne sevk edilecekleri öğrenildi.

2 avukat gözaltına alındı

Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği tarafından yürütülen terör örgütü PKK'nin şehir yapılanması KCK'ye yönelik operasyon kapsamında Bursa'da avukatlar M.D.B. ile A.B. gözaltına alındı. M.D.B'nin, 12 Haziran Genel Seçimi'nde, Bursa'dan bağımsız milletvekili adayı olduğu bildirildi. Avukatların ev ve iş yerlerindeki aramaların devam ettiği; şüphelilerin, Bursa'daki işlemlerin ardından İstanbul'a gönderileceği belirtildi.

Diyarbakır'da 35 kişi gözaltına alındı

Diyarbakır'da terör örgütü PKK'nin şehir yapılanması olan KCK'ye yönelik düzenlenen operasyonda 35 kişi kişi gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda emniyet müdürlüğü ekiplerince terör örgütü PKK'nin şehir yapılanması olan KCK'ye yönelik düzenlenen operasyonda aralarında bazı avukatların da bulunduğu 35 kişi gözaltına alındı. KCK bünyesindeki ''Kent meclisine'' yönelik olduğu bildirilen operasyonda gözaltına alınan şahısların, il merkezinde yasa dışı gösteriler, güvenlik güçleri, kamu kurum ve kuruluşlarına taşlı ve molotofkokteyli saldırı düzenlemesi, kepenklerin zorla kapattırılması eylemlerine katılanlar ile organize eden şahıslar olduğu belirtildi.

Öte yandan, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Bağlar ilçesi Sento caddesi Barış apartmanındaki BDP Bağlar İlçe Başkanlığı binasında polis arama yapıyor. Arama nedeniyle bina çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındığı görüldü.

İstanbul'da 24 kişi gözaltına alındı

İstanbul'da terör örgütü PKK'nin şehir yapılanması KCK'ye yönelik düzenlenen operasyonda, bazı avukatların da aralarında bulunduğu 24 kişi gözaltına alındı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından sabah saatlerinde bazı adreslere operasyon düzenlenerek, arama çalışmaları başlatıldı. Yürütülen çalışmalar kapsamında bazı dokümanlara el konularak, aralarında avukatların da bulunduğu 24 kişi gözaltına alındı.
Polisin çalışmalarının sürdüğü ve gözaltı sayısının artabileceği belirtildi.

Operasyon çerçevesinde Beyoğlu'ndaki Asrın Hukuk Bürosu'nda arama yapılıyor. Asmalımescit Mahallesi Şehbender Sokağı'nda bulunan Asrın Hukuk Bürosu'na gelen polis ekipleri, içeride arama gerçekleştiriyor. Arama çerçevesinde, hukuk bürosunun bulunduğu bina ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

Özgür Gündem gazetesi de aranıyor

Operasyon kapsamında, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, Asrın Hukuk Bürosu ve Özgür Gündem gazetesi merkez bürosu, Demokratik Modernite Dergisi ile haklarında gözaltına alma kararı bulunan avukatların ev ve bürolarına aramalar yapıldığı kaydedildi.

Bazı adreslerdeki aramaların ise tamamlandığı, buralardan ele geçirilen dijital malzeme ile dokümanların incelenmek üzere Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğüne getirildiği kaydedildi. Yetkililer, operasyonun ve bazı adreslerdeki aramaların sürdüğünü bildirdi.

BDP İl Başkanı Mehdi Öztüzün gözaltına alındı

Batman BDP İl Başkanı Mehdi Öztüzün, terör örgütü PKK'nin şehir yapılanması olan KCK'ye yönelik operasyon kapsamında gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda terör örgütü PKK'nin şehir yapılanması olan KCK'ye yönelik düzenlenen operasyon kapsamında BDP Batman İl Başkanı Mehdi Öztüzün evinde gözaltına alındı.

Aynı zamanda avukat olan Mehdi Öztüzün'ün bürosunda Batman Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince arama yapıldı.Arama sırasında Batman Belediye Başkan Vekili Serhat Temel beraberinde bazı partiliyle Öztüzün'ün bürosunun önüne geldi.

Öte yandan Şırnak'ta da terör örgütü PKK'nin şehir yapılanması olan KCK'ye yönelik düzenlenen operasyon kapsamında bir kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Ankara'da bir avukat gözaltında

Terör örgütü PKK'nin şehir yapılanması KCK'ya yönelik operasyon kapsamında bir avukat gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, KCK'ye yönelik operasyon kapsamında bir kişiyi gözaltına aldı.
Avukat olduğu öğrenilen kişinin, Ankara Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından İstanbul'a gönderileceği bildirildi.

Denizli'de bir avukat gözaltında

Denizli'de, PKK'nin şehir yapılanması KCK'ye yönelik operasyonda bir avukat gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre, Denizli İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan avukatın ofisinde de arama yapıldı. Gözaltındaki zanlının Denizli'den İstanbul'a gönderileceği bildirildi.

Avukat otogarda gözaltına alındı

Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği tarafından yürütülen terör örgütü PKK'nin şehir yapılanması KCK'ye yönelik operasyon kapsamında Kocaeli'de çalışma başlatıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde İzmir'den Kocaeli'ye bir duruşma için geldiği öğrenilen bir avukat gözaltına alındı. Zanlı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Mersin'de bir avukat gözaltına alındı

Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Batıkent Mahallesi'nde oturan bir avukatın ev ve otomobilinde arama yaparken, bazı belge ve CD'lere el koydu. Gözaltına alınan avukatın Mersin Emniyet Müdürlüğüne götürüldüğü öğrenildi.

İzmir'de 3 avukat gözaltına alındı

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri üç avukatı gözaltına aldı. Gözaltına alınan kişilerin, İstanbul'a gönderileceği bildirildi.



AA