Ergenekon sanığı, emekli Albay Arif Doğan, gözaltına alındığı sırada Beykoz'daki bir depoda ele geçirilen ve 'devlet sırrı' olduğu gerekçesiyle gizlenen dokuz çuvallık 'JİTEM arşivini' anlattı.

Radikal Gazetesi'nde yer alan habere göre, Doğan, iddianamede sadece 'başlıklarıyla' söz edilen ve adli emanette tutulan belgeler içinde JİTEM'in omurgasını oluşturan resmi evrakın yer aldığını söylerken, Susurluk kazasında ölen Abdullah Çatlı'nın uyuşturucuyla mücadele için 2 yıl emrinde çalıştığını anlattı. Doğan'ın açıklamaları şöyle:


O 'KORUMA'YI ÖLDÜRDÜLER

"Arşivde, 1984-1990 arasında çatışmalarda ölen PKK'lıların çantalarında bulunan dokümanlar var. Yönlendirme ve emir belgeleri. PKK barınaklarından ele geçirilen evrak ve krokilerden Öcalan'a ulaştım. Sadettin Tantan'ın İçişleri Bakanı olduğu dönem, 'Öcalan'ı kısa zamanda ele geçireceğiz' dedikoduları vardı. Bu, Öcalan'ın yanında koruma olan adamımla ilgilidir. O adamımın kimliğini açıkladığım anda çocuklarını yok ederler. Benim o adamımı öldürdüler, mezarını hiç kimse bilmiyor.

Abdullah Çatlı 2 yıl emrimde çalıştı. Rahmetli Hüseyin Kocadağ'la (Susurluk kazasında ölen polis müdürü) birlikte. Bir kuruluşun uyuşturucuyla mücadele edebilmesi için dört ekolden birisi gerekir. İçici, üretici, satıcı ya da taşıyıcı olacak. Çatlı da bunlardan biriyle uyuşturucu işine girerek onları patlattı. Sonra da milletin gözünde uyuşturucu kaçakçısı oldu."


ÇUVALLARDA NE VAR?

* PKK'nın 1986'daki 3. Kongre kararları
* PKK'nın 'Kürdistan'da şehirleşme gerçeği' adlı dokümanları
* PKK örgüt mensuplarına ait bilgi dosyaları
* PKK elemanları ve Öcalan'a ait resimler
* 1987-1988 tarihlerinde yazılmış Cem Ersever imzalı istihbarat raporları
* JİTEM'in haber elemanlarının kimlik bilgilerinin yer aldığı belgeler
* Gizli ibareli "Botan eyaleti fetih planı' ve 'Dersim-Kars-Ağrı-Bingöl eyaletleri' başlıklı eyalet yapılanması planları



RADİKAL