Çağlayan'daki Adalet Sarayı'ndaki duruşmaya Ahmet Şık, Nedim Şener, Doğan Yurdakul, Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan'ın aralarında bulunduğu bazı tutuksuz sanıklar katıldı.


BAŞKAN EKİNCİ YURTDIŞINDA
Öte yandan mahkeme başkanı Mehmet Ekinci bugünkü duruşmaya katılamayacak. Ekinci bir seminer nedeniyle yurtdışında bulunuyor. Ekinci'nin yokluğunda mahkemeye, en kıdemli üye hakim Hikmet Şen başkanlık yapacak.

ERGENEKON İLE BİRLEŞTİRME
13 sanığın yargılandığı bu davanın Ergenekon davası ile birleştirme talebine ise henüz bir yanıt gelmedi. İstanbul 16. Ağır Mahkemesi geçtiğimiz haftalarda aldığı ara karar ile hukuki ve fiili bağlantı olduğu gerekçesi ile davanın Ergenekon ile birleştirilmesini istedi. Ancak henüz Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi birleştirme kararına ilişkin bir görüş bildirmedi. 13. Ağır Ceza Mahkemesinin önümüzdeki günlerde görüşünü açıklaması bekleniyor.

BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI
Dava öncesi adliye önünde basın açıklaması yapıldı. Açıklamaya CHP Milletvekili İlhan Cihaner, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Eşber Yağmurdereli, gazeteciler Uğur Dündar ve Ayşe Arman'ın da aralarında bulunduğu bir grup destek verdi. Açıklamada davanın siyasi olduğunu belirtildi ve iktidara muhalif olanların yargılandığına dikkat çekildi. Grup tahtadan yaptıkları bir ağacı da yanlarında getirdi. Basın açıklamasının ardından tutuklu gazetecilere yazılan mektuplar, bu ağaca asıldı. Öte yandan tutuklu 30 gazetecinin de resimlerinin bulunduğu pankart basın açıklaması sırasında yerlere serildi. Açıklamanın sonunda Soner Yalçın'ın cezaevinde yazdığı ‘Samizdat' adlı kitabı da pankartın üzerine bırakıldı.