Üsküdar'daki ÖSYM Bürosu'nu işgal eden Sosyalist Öğrenci Derneği üyesi bir grup binaya "Ali Demir istifa etsin, YGS-LGS kaldırılsın" yazılı pankart astı. Öğrenci grubu polisin sert müdahalesiyle binadan yaka paça dışarı çıkarıldı. Dışarıda öğrencilerin eylemini izleyen yaşlı bir kadın da polisin öğrencilere yaptığı müdahaleye engellemeye çalıştı. Eylemi izleyen vatandaşların büyük bölümü öğrencilere destek verirken, küçük bir grup da öğrencilere tepki gösterdi.

ARBEDE YAŞANDI 

Hakimiyeti Milliye Caddesi üzerinde bulunan Üsküdar ÖSYM Bürosu'na saat 14. 00'de gelen Sosyalist Öğrenci Derneği üyesi grup "Ali Demir İstifa" diye slogan atarak binanın üst katına çıktı. Aralarında kızların da bulunduğu grup binanın üst katından aşağıya "Ali Demir İstifa, YGS-LGS kaldırılsın" yazılı büyük bir pankart sarkıttılar. Öğrencilerin işgal eylemi üzerine ÖSYM yetkilileri büronun giriş kapısını kapıtarak polis ekiplerine haber verdiler. Bir süre sonra olay yerine gelen polis ekipleri kapıyı açtırarak öğrencilerin bulunduğu üst kata çıktılar. Bu sırada öğrenciler ile polis arasında arbede yaşandı. Polis ekipleri öğrencileri tek tek dışarı çıkarttılar. Dışarı çıkarılan öğrenciler gözaltına alınmayarak serbest bırakıldılar.

YAŞLI KADIN POLİSİN MÜDAHALESİNİ ENGELLEMEYE ÇALIŞTI 

Polisin öğrencileri yaka paça dışarı çıkardığını gören yaşlı bir kadın da polisi tutarak engellemeye çalıştı. Bazı vatandaşlar da öğrencilere alkışlarla destek olurken polisin müdahalesine tepki gösterdiler. Dışarıda öğrencilerin eylemini izleyen vatandaşlar da eylem konusunda birbirleriyle tartışmaya girdiler. Küçük bir grup da öğrencilere yaptıkları eylem nedeniyle tepki gösterirken öğrenciler ile aralarında yaşanan tartışma diğer vatandaşların araya girmesiyle engellendi.

Polis tarafından dışarı çıkarılan 10 kişilik eylemci grup büronun kapısının önünde oturarak bir süre daha eylemlerine devam ettiler. Grup yarım saat süren oturma eyleminin ardından olaysız şekilde dağıldı. - İstanbul / Üsküdar (Doğan Haber Ajansı)