TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve AKP İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, saldırının hemen ardından Gazeteci Ömer Şahin'in Kanal A'daki "Görüş Farkı" programına katıldı.  Saldırı ile ilgili görüşlerini açıklayan Kuzu, yaşananları 1980 öncesine benzeterek, öğrencilerin sokağa dökülerek askerin harekete geçirilmek istendiğini iddia etti.
Kuzu, öğrenci olaylarının arka planını "Ergenekon içerde sıkışmış vaziyette, güvendiği asker ise kendi alanına çekildi,normalleşiyor. Mücadele yükü verilen yargı da son Anayasa paketi ile kendi alanına çekildi. Şu anda ellerindeki tek koz öğrenciyi sokağa dökmek.Bu işler böyle başlar. 80 öncesini gördük" sözleriyle yorumladı.
 
Hukukçulara göre yumurtalı saldırı

'Darbeciler sevinmesin askerin gücü kalmadı'

Öğrencileri sokağa dökerek hükümeti yıkma ve yıpratma peşinde olanların boşuna gayret gösterdiğini de ifade eden Kuzu, "Bu heveste olanlar bilsinler ki askerin darbe yapacak gücü, takati kalmamıştır. Yazık olur bu gençlere. Eğitimlerinden olurlar, pisi pisine de dayak yerler .Bunun arkasında Ergenekon bağlantılı güçler var. Açıkça söylüyorum bunu tutan yanar, bu başına yıkılır. CHP de bundan bir şey koparabilirmiyim diye gıdıklıyor. Türkiye'de 80 öncesi hava yok. Darbe yapacak adam da yok. Öğrencilere yazık etmeyin" dedi.

Burhan Kuzu, 1980 öncesinde sağ-sol çatışmasına giren öğrencilerin bugünkülerine göre daha çok okuyan, araştıran gençler olduğunu söylerken, "şimdikiler maalesef okumuyor, daha cahil, daha tehlikeli. O yüzden doldurulmaları kolay oluyor" ifadelerini kullandı. Mülkiye'deki saldırı sonrası öğrencilere, "o yumurtaları yeseydiniz beyniniz daha iyi çalışırdı" diyen Burhan Kuzu, hakaret olarak algılanan sözlerine de açıklık getirdi. Kuzu, "Bu söz hakaret olur mu? yumurta atmak taş atma yerine tercih edilebilir ama yine de üniversite öğrencisine yakışmaz" dedi.
 

'Yarın dizinize vurursunuz'

Kuzu, eylemci öğrencilere destek çıkan gazetecilere de, "Öğrenciyi masum,mağdur göstermeye çalışıyorlar. Bu yanlış,yarın dizimize vururuz, yazık olur bu gençlere" sözleriyle çıkıştı. Mülkiye'deki Anayasa toplantısının bir ay önce kararlaştırıldığını söyleyen Burhan Kuzu, iptal edilmesi teklifini kabul etmediğini ve "Süheyl Batum geliyorsa, ben de gelirim" diyerek gittiğini söyledi. Kuzu, önlem almadıkları için istifaya çağırdığı SBF hocalarına da ağır sözlerle yüklendi: "Fakülte öğretim üyelerini kınıyorum. Süheyl Batum konuşurken bütün öğretim üyeleri ilk iki sırada oturdu. Protestocu öğrencileri susturmaya çalıştı.Ben geldim bir tane yok. Hepsi kalkmış gitmiş, orada ideolojik yapılanma var. Hocalar CHP'ye destek veriyor, AK Parti'ye karşı tavır içindeler. Mülkiye'de eskiden beri sol yapılanma var."

CHP Genel Sekreteri Süheyl Batum'un yaşanaları "faşizm" olarak değerlendirmesine de destek çıkan Burhan Kuzu, "Süheyl yöntem olarak doğru söylüyor" dedi. Öğrencilere de sitem eden Burhan Kuzu, "Ücretsiz eğitim diyorlar. Paran yok o yumurtayı nerden aldın. Bana "Amerikancı" diye bağırıyor. Üzülüyorum. Al sana kaya. Benim gibi gariban Anadolu çocuğuna bu söylenir mi" diye sordu. Üniversiteye gerektiği zaman polisin girmesinde sakınca olmadığını savunan Burhan Kuzu, "bilim yuvasına polis girer mi" sözlerini eleştirirken, 1980 öncesinden örnek verdi. Kuzu, "Üniversiteye polis girmesin diyordu rektörler, dekanlar. Sonra darbe oldu. Jandarma sınıflara kadar girdi. Sağcı-solcu öğrencilerinin ortasında dururdu. Derste homurdanan, itiraz eden olursa dipçiği kaldırır, 'vuruyum mu hocam' derlerdi" diye konuştu.

Burhan Kuzu'ya yumurtalı protesto


Burhan Kuzu'dan 'yumurtalı saldırı' açıklaması
   
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde öğrencilerin yumurtalı saldırısına maruz kalan AKP'li Burhan Kuzu açıklama yaptı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kuzu, saldırıyla ilgili şunları söyledi: "İstanbul'daki haftasonu öğrencilerle polis arasında yaşananlarla dünkü saldırı arasında hiçbir bağ yok. Olaylara kendi çerçevesinde bakmak lazım. Siz Başbakan’ın toplantısına gireceğim diyorsunuz. Ne işin var o toplantıda? Ne yapacaksın da gireceksin? Zaten önümüzdeki günlerde başbakan toplantı yapacak. Varsa bir derdin anlatırsın. Polisin güç kullanmada taşkınlık olabilir. Şimdi o polis, dün de bıraktı beni kendi halime. Bu gençlere iyilik yapmıyoruz. Bu tutuma destek olanlar gençlere iyilik yapmıyorlar. 10 dakika atarsın, 15 dakika atarsın. Bitti dersin, konuşurum sonra. Konuşturmazsan konuşturmazsın. Türkiye mi kazandı şimdi? Ben üniversite yıllarında 68 kuşağında da, ondan sonraki kuşakta da, üniversitede çalıştım. Üniversiteye polis giremez diye. Polis o aramayı yapmazsa, bakın tablo ne oldu? Polis giremez derken 12 Eylül oldu. Bir tarafta birine dediğin zaman sağcılar, diğerine dediğin zaman solcular homurdanırdı. Ama o zaman 10 yıl üst üste en sevilen hoca seçildim ben. Bakın sonuç ne oldu? Benim o ders anlattığım sınıfa polis girmedi, ama jandarma girdi. 12 Eylül oldu."





ANKA