Olay, 2017 yılının Ocak ayı içerisinde merkez Kültür Mahallesi’nde meydana gelmişti. Lise öğrencisi O.Y., okuldan eve giderken önüne geçen bir kişi telefonunu zorla almış, ardından da bıçakla tehdit etmişti. Polisin yaptığı çalışmada tespit edilen şüpheli A.Ö. yakalanarak çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Elazığ 1. Ağır Ceza Mahkemesinde A.Ö. hakkında yağma suçundan dava açıldı. Duruşmaya tutuklu sanık A.Ö., mağdur O.Y. ve taraf avukatları katıldı. Okuldan çıkıp eve giderken zanlının kendisine saati sorduğunu belirten O.Y, "Telefonu çıkardığımda telefonumu aldı, peşinden gittim, bıçak çekti, ’benim olan telefonu sana neden vereyim’ dedi. Şahıstan şikayetçiyim" diyerek olayı anlattı.

Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen A.Ö., "Alkollüydüm stadın orada dolaşıyordum. 5 kişi oradaydı yanlarına gidip saatin kaç olduğunu sordum. O da telefonunu verip al bak dedi, baktıktan sonra geri verdim. Daha sonra yanımda kaldırımda oturduktan sonra müzik açtılar gerisini hatırlamıyorum" diyerek kendini savundu. Telefonu satın alan tanık C.D. ise zanlının kendisine telefonu 225 TL’ye sattığını söyledi.

Savcı sanığın bıçak tehdidi ile telefonunu yağmaladığı gerekçesiyle cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti de sanığa yağma suçundan 10 yıl hapis cezası verdiğini açıkladı.


CNN Haber