(İHA) - Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ruhi Gündoğdu yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) okul servislerine ilişkin bazı yeni kurallar koyduğunu söyledi.
Bundan böyle servislerde arabesk müzik dinlenemeyecek, servis şoförü öğrenciye saygılı davranacak, "lan, gız" diye hitap etmeyecek. Bu kararın üzerinde hassasiyetle duracaklarını belirten Gündoğdu, konu hakkında önümüzdeki günlerde okul servis şoförlerine seminer düzenlenerek bilgilendirme yapılacağını duyurdu.

KURALLARA UYMAYANIN İŞİNE SON VERİLECEK
Konu hakkında ayrıntılı bilgi veren Milli Eğitim Müdürü Ruhi Gündoğdu, bakanlığın almış olduğu kararları harfiyen yerine getireceklerini belirterek şunları söyledi: “Öğrenciyi almaya 10 dakika geç kalan servis şoförü öğrencinin taksi parasını ödeyecek. Servis sürücüsü ve yardımcı personel aralarında tartışmayacak. Hareketleri ve bakışlarıyla öğrencileri taciz etmeyecek. Öğrencinin gelişimini kötü yönde etkileyici söz ya da davranışlarda bulunmayacaklar. Bu şekilde davranan personel, okul yönetimi tarafından görevinden ihtarsız olarak uzaklaştırılacak. Sürücü, sorununu öğrenciyle değil okul yönetimi ve veli ile çözecek.”

"KİMSEYE TAVİZ YOK"
İzmir Torbalı’da 25 hat olduğunu ve 50’ye yakın okul servis şoförünün görev yaptığını belirten Gündoğdu, “Önümüzdeki günlerde konu hakkında bilgilendirme yapacağız. Bakanlığımızın öngördüğü şeyler servis şoförlerine aktarılacak. Bu konuda asla taviz vermeyeceğiz” dedi.

Öte yandan, eğitim öğretim yılının başlamasının ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Amirliği’ne bağlı trafik ekipleri de denetimlerini arttıracak. Denetimlerde; çocukların can güvenliği sağlanacak, servis araçlarının karıştığı trafik kazaları önlenecek ve araçların belirlenen çalışma kurallarına uyup uymadıkları gözlemlenecek. Ekipler, öğrenci ve rehber öğretmenlerin iniş ve binişlerinde kullanılacak, fren sistemine bağlı olmayan kırmızı ışıklı 'dur' işaretinin bulunmasına, öğrencilerin kolayca yetişebildikleri cam ve çerçevelerinin araçlarda sabit olması gibi en ince ayrıntıya kadar denetleme yapacak.