Komite Başkanı Merter, okul yönetimi ve okul aile birlikleri tarafından istenen araç model yılı, marka gibi talepler doğrultusunda fiyatlarda farklılıkların ortaya çıkabileceğini söyledi. Oda Başkanı Seyfi ise bazı şirketlerce 'konfor' adı altında istenen ekstra ücretlerin kesinlikle kabul edilmemesi gerektiğini kaydetti.

BİR KALEMDE YILLIK 3 BİN 602 TL

Seyfi, 0-3 kilometre için yıllık bin 818 lira olarak belirlenen servis ücretinin, söz konusu şirketlerce 'ek konfor ücreti (marka model kısıtlaması, araç takip ücreti)' adı altında bir kalem eklenmesiyle yıllık 3 bin 602 liraya yükseldiğini ifade etti. Velilerin bu ücreti kabul etmek zorunda olmadıklarını vurgulayan Seyfi, esnaf olan servisçiler için odalarını, ATO'ya bağlı şirketlerin taşıdığı öğrencilerin velilerinin de ATO'yu arayarak şikayette bulunabileceklerini bildirdi. Seyfi, oda olarak bu ücretlere izin vermeyeceklerini vurgulayarak, özellikle özel okul öğrenci velilerine istenilen ücretleri ödememeleri çağrısında bulundu.

YÜZDE 10-20 EK ÜCRET İSTENEBİLİR

ATO Komite Başkanı Ömer Merter de hem ATO tarifesinde hem de esnaf odasının tarifesinde 'marka, model, konfor ve ek hizmet bedeli' diye nitelendirilen yüzde 10-20 ek ücret talebinin istenebileceğinin belirtildiğini söyledi.

Yönetmeliğe göre servis araçlarının en fazla 12 yaşında olabileceğini anımsatan Merter, okul yönetimi ve aile birlikleri tarafından istenen araç model yılı ve marka gibi talepler doğrultusunda fiyatlarda farklılıkların ortaya çıktığını bildirdi. ATO'ya bağlı firmaların, yayımlanan ücret tarife listesi haricinde fazla ücret almasının söz konusu olmadığına dikkat çeken Merter, "Öğrenci taşıyan araçlarda bulunması kanunen zorunlu haller dahilinde farklı bir fiyat bulunmamaktadır. Talepler doğrultusunda fiyat farkı oluşmaktadır" dedi.

BU YIL YÜZDE 13 ARTIŞ YAPILDI

Başkent'te 2018-2019 eğitim-öğretim yılı için okul servis ücretlerinde ortalama yüzde 13 artış yapıldı. 0-3 kilometrelerdeki servis ücreti bin 818 lira, 3-6 kilometrelerdeki ücret bin 989 lira, 6-10 kilometrelerdeki ücret 2 bin 340 lira, 10-15 kilometrelerdeki ücret 2 bin 718 lira olarak belirlendi.